Neděle 25. února 2024, Jičín

Ani třetí kolo 1. ligy kýžené body jičínské juniorce nepřineslo. Bylo však patrné zlepšení, především v defenzívě, ale ani to nestačilo. Ve druhé půli nastal kolaps útočné činnosti. Soupeř z Litovle neukázal žádnou převratnou kvalitu, ale i to málo stačilo, aby si odvezl darované dva body.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – Tatran Litovel  27:28 (17:13)

Jičínský celek nastoupil oproti minulým zápasům posílen o Bareše a také zranění Pour a J. Drbohlav se objevili v sestavě. Zápas dvou odlišných poločasů mohli sledovat jičínští diváci. V první části byli domácí lepší, dařilo se jim v útoku, navázali na svoji hru z podzimních utkání. Sice se objevily malé nedostatky, ale ty hru a výsledek příliš neovlivnily. Jičínští si postupně budovali náskok, který se ustálil na rozdílu čtyř branek. V závěru hráči HBC neproměnili náskok a sedmičku, což tak trochu signalizovalo, že se může něco pokazit.

Ve druhé půli to vypadalo, že domácí budou pokračovat v navyšování náskoku. Vše tomu nasvědčovalo až do 13. minuty. To vedli Jičínští 22:18 a hráli přesilovou hru. Tudíž měli dostatek prostoru na nejenom udržení si náskoku, ale i na navýšení. Přišel však nepochopitelný kolaps. Házenkáři Jičína v úseku následujících šesti minut (další dvě přesilovky!)  nevstřelili branku, naopak soupeř dokázal během této části i v oslabení otočit na 22:23. Domácí inkasovali i v další své přesilovce a následně na ně spadla totální deka. Hosté vycítili šanci, přidali na bojovnosti a neustále si nejtěsnější náskok udržovali. K tomu jim však v drtivé většině pomohli domácí hráči žákovskými chybami. Hosté tak dostali jako na zlatém podnosu pět přihrávek do brejku za sebou od domácích, čehož samozřejmě zkušení hráči Litovle využili. Naši hráči i přes evidentní krizi neskládali zbraně, chtěli srovnat, ale další nevynucené chyby nahrávaly soupeřovi. V posledních vteřinách mohli Jičínští srovnat, Skopárova branka však padla až po zaznění signálu.

Utkání mělo svoji kvalitu, ukázalo nevyzrálost mladíků v domácím dresu. Hosté museli být sami překvapeni, copak jim to domácí ve svých přesilovkách servírují, že pravděpodobně vyhrát nechtějí. Posun ve hře Jičínských oproti minulým zápasům však byl i tak patrný. Po zranění se opět objevil J. Drbohlav a byl v obraně spolu s M. Barešem znát, se sebezapřením nastoupili Krahulec a Pour. Chyběli P. Drbohlav a Thorovský, který odvedl kus práce v utkání staršího dorostu a branky M. Hájka.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Dohnal, Petr – Skopár 8/3; J. Hájek 5; Bareš 4; Knittl a Doškář po 3; Krahulec 2; Dědeček a Tůma po 1; J. Drbohlav; M. Pour; A. Dolejší; Kaucký; Hejtmánek; Brádler

 

Statistika utkání:
Diváci:  156
Sedmičky:  3/2 – 3/3
Vyloučení:  3 – 7;  ČK:  0 – 1
Rozhodčí:  Kremláček, Dvořáček
Sled branek: 2-0, 4-2, 7-5, 13-9, 16-12, 18-13, 22-18, 22-23, 25-27, 26-28, 27-28

 

Čtvrté kolo, které se bude hrát příští týden, přivede Jičínské v neděli 3. března do Zlína.