Neděle 4. října 2020, Praha Chodov

Jičínský celek přijel do Prahy s odhodláním podat co nejlepší výkon. Příležitost dostali další hráči, tak jak je v jičínském týmu zvykem. Po nucené pauze se objevil v jičínském dresu J.Drbohlav, naopak jeho bratr Štěpán chyběl, což byla velká ztráta. Chyběl i Hájek, na střední spojce se tak objevil T.Kolc a nutno dodat, že si vedl velmi dobře. Hosté bojovali až do konce,jejich zbytečné  chyby však výsledek ovlivnily.

 

TJ JM Chodov – HBC Ronal Jičín „B“  24:23 (12:9)

Do utkání vstoupil lépe hosté, ujali se vedení, ale to bylo prvně a naposledy. Do poloviny poločasu bylo utkání vyrovnané, hosté si udržovali mírný tlak, herní aktivitu, ale často se připravili o výhodu nepřesnostmi v rozehrávce. Bylo to škoda, protože domácí nepůsobili nijak oslnivě, ale chyby Jičínských je posadily do sedla. Postupem času, když domácí dokázali využívat zaváhání Jičína, se skóre otočilo k Chodovským daleko příznivěji. Pražané si, především z brejků po nepřesnostech hráčů Ronalu, vybudovali až čtyřbrankový náskok (20. minuta 10:6). Hosté se snažili, ale tentokrát se k nim štěstěna otočila zády. Kupili zbrklé chyby v útoku, ale měli občas i okénka v obraně. Dokázali i tak náskok soupeře snížit na rozdíl dvou branek (11:9), aby však vzápětí nabídli jako na podnose svému soupeři další branky. Poločasový výsledek ale dával hostím naději.

O přestávce zdůraznil trenér O. Horyna, kterak mají hráči do druhého poločasu vstoupit, co všechno mají a nemají dělat. Jičínští však tato slova zapomněli se vstupem na palubovku. Pokračovali v nepřesnostech, zbrklé střelbě a nevyvarovali se chyb v obraně. Domácím, narostla křídla a dokázali navýšit vedení již v 11. minutě až na 19:12. S Jičínskými to nevypadalo příliš dobře, ale ku cti mladíků z Českého ráje nutno dodat, že se nevzdali a bojovali dál. Především obrana zacelila okénka a v útoku se začal prosazovat Bíšek z levého křídla. Výborné zákroky vytáhl na střelce domácích Knittl v brance, jeho bratr bezpečně proměnil sedmičky. Během necelých deseti minut tak dokázali hosté náskok Chodova téměř smazat, dotáhli se v 18. minutě na rozdíl branky (19:18). Pak však přišly dvě ztráty míče a vyloučení a domácí toho využili. Odskočili na 20:18. Za tohoto stavu M. Knittl vybojoval sedmičku, ale Jičínští neproměnili. Domácí okamžitě navýšili na 23:20 a vše pro ně pět minut před koncem vypadalo velmi příznivě. Hosté bojovali dál, Bíšek a Masák snížili na branku a zdálo se, že nejméně bod mají Jičínští na dosah. Přišla však šťastná trefa domácích, do konce zbývaly necelé dvě minuty. Hosté si vybrali oddechový čas a po něm velmi dobře hrající Kolc snížil na 24:23. Poslední necelou minutu získali hosté díky J. Knittlovi v brance míč a měli v rukou vyrovnání. K tomu ještě přišlo 12 vteřin před koncem vyloučení na straně Chodova. Hosté však velmi krátkou přesilovku pokazili a umožnili domácím, že se mohli radovat ze zisku bodů.

Jičínským tentokrát nepřálo štěstíčko. Nebyli horším týmem, ale častěji chybovali. Domácí měli naopak štěstí vrchovatě, dokázali z minima vytěžit maximum. Ale taková je házená. Pro jičínské mladíky škoda nevyužitých přesilovek a řady neproměněných šancí. V hostujícím celku podali velmi dobré výkony Kolc, střelecky zářili na křídle Bíšek, na spojce Masák, obranu zpevnil J. Drbohlav, přes kterého se domácí nedokázali prosazovat. V brance podal velmi kvalitní výkon J. Knittl, měl i trochu smůly při některých domácích střelách. Všichni hráči zaslouží pochvalu za bojovnost až do konce, ač se někdy hrubě nedařilo.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”:  Knittl – Masák a Bíšek po 7; M. Knittl 4/3; Kolc a Matula po 2; M. Bareš 1; Šebek; J. Drbohlav; Vraný; Vaněk; Pekař; Matouš; P. Drbohlav

 

Statistika utkání: 
Diváků:  bez diváků
Sedmičky:  1/1 – 4/3
Vyloučení:  8 – 5;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Veselý , Zelenka
Sled branek: 0-1, 2-1, 4-3, 6-5, 10-6, 11-9, 15-9, 17-11, 19-12, 19-18, 21-20, 23-20, 23-22, 24-22, 24-23

 

V neděli 11. října zajíždí jičínští mladíci k dalšímu utkání do Bystřice pod Hostýnem, tedy na půdu velmi kvalitního, zkušeného celku.