Neděle 9. prosince 2018, Zlín

Jičínští mladíci prohráli i poslední utkání letošního kalendářního roku. Po matném výkonu odjížděli bez bodů z palubovky stejně se trápícího Zlína. V utkání, spíše podprůměrné úrovně, přišlo  rozhodnutí v poslední části první půle. Domácí tuto část vyhráli 7:1, ve druhé půli již vedení udrželi.

 

HC Zlín – HBC Ronal Jičín “B”  30:21 (15:9)

Jičínští přijeli do Zlína s cílem bodovat a v první části zápasu se nezdálo, že konečný výsledek bude tak krutý. Domácí vedli vždy o jednu branku, hosté dokázali až do 14. minuty stejně odpovědět. Vyrovnaný stav ale poté narušilo neproměňování šancí jičínskými hráči a naopak velmi přesná a hlavně úspěšná střelba domácích. Hosté vyhořeli opakovaně v obraně. Nedokázali ubránit situace jeden na jednoho, domácí často zakončovali z prostoru šestky a nedávali jičínským brankářům šanci. Jičínští hráči byli i častěji vylučováni, hra v oslabení jim ubrala další porci sil. Hráčům hostujícího celku chyběla sebedůvěra, prakticky pouze Masák se snažil soupeře něčím překvapit, ostatní čekali, co nejzkušenější hráč Jičína vytvoří. Pakliže se hráči HBC dostávali do šancí, vychytal je domácí brankář. Hosté tak dokázali v poslední čtvrthodině vstřelit pouze dvě branky oproti sedmi domácím.

Do druhé půle chtěli jičínští hráči vstoupit lépe, koncentrovaněji. Nepodařilo se. Místo, aby dokázali náskok domácích snížit, nabídli Zlínským technickými chybami jako na zlatém podnose další branky. Domácí celek nepohrdl nabízenou šancí a své vedení navýšil. Hosté se nevzdávali, chtěli bojovat a dokázali z osmibrankového náskoku Zlína postupně ukrajovat až na stav 24:20 v 18. minutě. Vše vypadalo pro hosty nadějně, bojovností dokázal své spoluhráče nastartovat Masák, ale  obrat se nepodařil. Místo aby hosté využili svého tlaku, nechali domácí vymanit dalšími chybami v obraně a rozehrávce. Po těch vstřelili z brejků Zlínští čtyři branky v řadě a rozhodli zápas ve svůj prospěch.

Hosté opět na body nedosáhli, prezentovali se již čtvrtý zápas v řadě nepřesnými výkony, nekonečnou řadou zbytečných technických chyb. Jakmile se přestalo dařit, ztratili jičínští mladíci i poslední kousek sebevědomí. Nedařilo se obraně a brankářům, na jičínskou svatyni letělo 39 střel, 30 jich skončilo v síti. Jičínští vyslali na zlínskou branku neskutečných čtyřicet pět ran, v síti skončilo jednadvacet. A i zbytečné technické chyby poslaly hosty do kolen.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Petr, Coufal 1 – Masák 5; Šebek 5/1; Šolc 4; Bíšek a P. Drbohlav po 2; Vávra a Honejsek po 1; Vraný; Vaněk; M. Knittl

 

Statistika utkání:
Diváků:  138
Sedmičky:  5/5 – 2/2
Vyloučení:  7 – 6;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Halada, Kosmák
Sled branek: 1-0, 2-2, 3-3, 5-5, 8-7, 14-7, 15-9, 18-10, 18-13, 20-15, 24-20, 28-20, 28-21, 30-21

 

První liga má nyní zimní přestávku, jičínští hráči mají dostatek času se tréninkovou pílí a doléčením ran připravit na jarní odvety.