Již zítra, tedy ve středu 22. 9. 2021, sehrají házenkáři jičínského Ronalu od 19:00 hodin první domácí extraligový duel soutěžního ročníku 2021/2022, když na domácí palubovce přivítají tým HC ROBE Zubří. Pro připomenutí uvádíme, že jičínský celek vstoupil do své pětadvacáté sezóny v nejvyšší domácí řadě v nepřetržité řadě. Vstup do nové sezóny měli Jičínští poměrně těžký, v prvních dvou duelech se představili na palubovkách soupeřů, zítra vyzvou ambiciózní celek Zubří a hned v sobotu 25. září cestují na půdu jednoho z největších aspirantů na mistrovský titul, týmu HCB Karviná. V prvním střetnutí na brněnské palubovce sehráli Jičínští více než vyrovnanou partii, silnému kádru se čtyřmi cizinci v základní sestavě vzdorovali až do posledních okamžiků. Bohužel, v závěrečných minutách hosté neproměnili několik vyložených brejkových šancí a domácí sedm vteřin před koncem rozhodli o nejtěsnější výhře 31:30. V sobotu 11. září již Jičínští neponechali nic náhodě a po přesvědčivém vítězství 30:23 v Hranicích si připsali první letošní extraligové body.

Zítra čeká naše hráče velmi silné Zubří. Kádr tvoří mladí talentovaní házenkáři, dorostenečtí a juniorští reprezentanti, doplnění o zkušené hráče jako např. z dlouholetého zahraničního angažmá navrátivšího se odchovance Ondřeje Miku, reprezentanta Miroslava Jurku nebo brankáře Milana Malinu. Přes velkou sílu středečního soupeře budou chtít Jičínští po dlouhých měsících před vlastními fanoušky a věřme, že zaplněnou halou, bodovat.

 

Prodej volných vstupenek

Stejně jako v předešlých letech nabízí házenkářský klub HBC Jičín fanouškům prodej sezónní (volné) vstupenky. Tu si může zájemce koupit za 600,- Kč a na základě jejího předložení bude vlastníkovi umožněn vstup na střetnutí všech jičínských týmů v sezóně 2021/2022. Sezónní vstupenky budou v prodeji u pokladny při prvním domácím extraligovém duelu nového ročníku s týmem HC Robe Zubří, případní zájemci se mohou rovněž hlásit na sekretariátu HBC Jičín po dohodě na tel. čísle 775 311 801 nebo na e-mailové adrese hazena@jicin.cz.

 

Podmínky vstupu diváků do sportovní haly

Diváci budou mít vstup do sportovní haly na jednotlivá extraligová utkání umožněn, avšak za podmínek dodržení aktuálních vládních opatření proti onemocnění Covid 19.

 

U vstupu do sportovní haly se budou muset diváci prokázat potvrzením splňujícím jednu z následujících podmínek:

  • osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží národním certifikátem o provedeném očkování nebo národním certifikátem o dokončeném očkování, že u očkování uplynulo:
  • od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) nejméně 14 dní, nebo
  • od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC nejméně 14 dní;
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní

 

  • všichni diváci musí mít zakryté dýchací cesty (nos, ústa) respirátorem nebo obdobným prostředkem naplňujících minimálně všechny aktuální podmínky (např. FFP2, KN 95)