Sobota 11. ledna 2020, Břve

Třetí kolo Mattoni CupU bylo na pořadu minulý víkend. Jičínští odjížděli na turnaj bez J. Mičkeho v brance, možnost ukázat se tak dostala dvojice Suchý, Vondra. Volno měl tentokrát domácí celek Lions Hostivice, prvně nastoupili hráči Continentalu proti Baníku Most.

První zápas byl již tak trochu tradiční. Jičínští se nemohli dostat do tempa, vypadalo to, že ještě dospávají nebo že jsou ještě na vánočních prázdninách. Tréninkové manko bylo až příliš znát. Technické chyby, průchozí obrana, v útoku nepřesnosti a zbrklost. Takto se Jičínští představili v úvodu turnaje. Tyto chyby se ukázaly především ve druhém zápase proti Lounům. Ačkoli si hráči Jičína vytvořili náskok dvou branek, přišli o něj neskutečnými chybami. Především neproměnili dvě sedmičky, dále tři náskoky z křídel a další dvě šance z pivota. Branka, kterou dostali v posledních vteřinách první půle, je musí strašit i dnes. Ve druhém poločase Jičínští přidali chyby v rozehrávce a obraně a po zásluze odešli poraženi. Ani v dalším zápase, byť ho Jičín vyhrál, nepodávali hráči HBC oslnivé výkony. Pokračovali v nedůrazné obraně a zahazování jasných šancí. Podobně tomu bylo i ve čtvrtém střetnutí proti Plzni. Naštěstí i Plzeňští často chybovali a Jičínští, i díky nepatrnému zlepšení v obraně, dokázali dotáhnout zápas do vítězného konce. Před posledním zápase bylo v kabině Jičína rušno, trenéři si řekli k výkonům hráčů své, a nebyla to jen slova chvály. Naopak. V posledním zápase proti Lovosicím se Jičínští vzpamatovali, jejich výkon, především v obraně, rapidně narostl. Najednou to byla ta správná, pohyblivá, důrazná obrana. V útoku se začalo dařit Přibylovi a Pourovi a i díky tomu si Jičínští dokázali připsat oba body. Ale ani v tomto utkání se nevyhnuli chybám. Za stavu 11:9 se nechali dvakrát za sebou hloupě vyloučit, dokázali nesmyslně zahodit i nějakou tu přihrávku. Tentokrát však bylo technických chyb pomálu. V závěru Suchý předvedl dva úžasné zákroky v brance a dopomohl k zisku bodů.

Jičínští hráči tak drží v tabulce krok s Lovosicemi i Louny. S oběma soupeři mají lepší celkovou bilanci (dvě výhry,jedna porážka). Ač herně nijak neoslnili, dokázali bojovností a vůlí své výkony vylepšovat zápas od zápasu. Slabinou byla hra levých křídel, také prostor pivota zůstal často nevyužit. Osudy zápasů tak měli na svých bedrech především Pour, Přibyl, Voháňko, Tůma a Ženatý. Ostatním se dařilo střídavě, tréninková pauza byla příliš patrná.

 

Výsledky HBC Continental Jičín:

–   HBC Strakonice    14:8

–   Loko Louny           11:14

–   Baník Most            20:14

–   Talent Plzeň           12:8

–   Město Lovosice      12:11

 

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Vondra, Suchý – Pour 17/3; Voháňko 11; Tůma 10; Přibyl a Morávek po 9; Havlík a Ženatý po 4; Král 3; Holubec 1; Dařílek; Prokůpek; Jančák

 

Další kolo je na pořadu 15. února 2020, jičínští elévové tak mají čas na postupném odstraňování nedostatků.