Sobota 23. dubna 2022, Velká Bystřice

Jičínští odcestovali na Hanou v silně oslabené sestavě. Chyběli hráči, kteří v drtivé většině zápasů určovali hru v útoku i obraně. Na jedné straně opory defenzívy Bareš, J. Drbohlav a Masák, na straně druhé tvůrce hry Dědeček. Dále chyběli Thorovský, Frýba, Coufal. Jičínští mladíci je však dokázali nahradit. Bojovnost a touha hostí po bodovém zisku slavily v konečném účtování úspěch.

 

Házená Velká Bystřice – HBC Ronal Jičín „B“  28:31 (15:18)

Jičínští začali bez bázně a hany, ale zapomínali v obraně na souhru domácích s pivotem. Velkobystřičtí dokázali přes tento post přehrávat hostující obranu prakticky z každého útoku. Jičínští však obranu zlepšili, narušili souhru domácích a dokázali díky tomu kontrovat především z brejků. Skóre se do 11. minuty vyvíjelo střídavě úspěšně pro oba týmy. V rozmezí do 16. minuty přišly chvíle jičínského brankáře Knittla. Ten dokázal pochytat několik šancí domácích v řadě a díky tomu se do většího náskoku dostali hosté. Nerozhodný stav z 11. minuty dokázali změnit na vedení o čtyři branky v minutě sedmnácté. Poté se vzchopili domácí, ve 26. minutě dokázali srovnat na 15:15. Závěr poločasu však vyšel lépe hostím, ti dokázali vstřelit z brejku, křídla a ranou ze spojkové vzdálenosti tři branky za sebou a vytvořili si tak zajímavý poločasový náskok.

Druhou část začali lépe domácí, jež snížili po líbivých akcích přes pivota během čtyř minut na 18:19, později dokonce vyrovnali na 20:20. Hosté se však nezalekli domácího náporu, do branky přišel Hůla a ihned se uvedl dvěma zákroky za sebou. Díky tomu hráči Jičína odskočili na dva góly. Od této doby (10. minuta) hosté již neustále vedli o branku až o tři. Domácí se samozřejmě snažili o zlom v utkání, ale tentokrát to na hostující celek nestačilo. Několika chybami a zbrklostí v závěrečných minutách sice ještě hosté nabídli domácím lepší výsledek, ale kvalitní obrana a neméně kvalitní výkon Hůly v brance byly proti, přinesly tak Jičínským body.

V dresu Jičína podal výborný výkon Pekař jak v obraně, tak v útoku. Střelecky jde vzhůru Doškář. O rozehrávku se staral s přehledem hrající Hájek, neméně dobře mu sekundovali Matula a Ženatý. Silnou stránkou jičínských mladíků byla hra přes křídla. Jak Matouš, tak Dolejší byli neustálou hrozbou pro domácí svatyni. V pravý okamžik zapnuli oba jičínští brankáři. Knittl v první, Hůla ve druhém poločase. Jejich zákroky, kdy dokázali vychytat domácí v těch nejvyloženějších příležitostech (brejky, střelba z pivota), rozhodovaly o výsledku.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín „B“: Knittl, Hůla – Doškář 10/2; Matouš 7/2; Dolejší 6; Pekař 3; Matula 2; Hájek a Ženatý po 1; Tůma; Kaucký

 

Statistika utkání:
Diváků:  156
Sedmičky:   6/6 – 6/4
Vyloučení:    8 – 4;  ČK: 0 – 0
Rozhodčí:  Halada, Kosmák
Sled branek: 1-0, 3-2, 3-5, 6-6, 6-10, 9-10, 14-13, 15-18, 18-19, 20-20, 20-22, 22-24, 24-26, 25-28, 28-31

 

Poslední domácí zápas prvoligové soutěže sehrají jičínští mladíci tuto neděli, 1. května, kdy od 17:00 hodin přivítají na palubovce městské sportovní haly ve východočeském derby soupeře z těch nejtradičnějších, 1. HK Dvůr Králové n/L.