Sobota 23. dubna, Velké Meziříčí

V sobotu 23. dubna odcestovali naši hráči směr Velké Meziříčí, kde se konalo předposlední kolo Žákovské ligy. Bohužel díky většímu množství nemocných hráčů se v týdnu před turnajem prakticky netrénovalo, někteří tak šli rovnou do zápasů. Ještě hůře dopadlo družstvo TJ Sokola Centrum Haná, které muselo svoji účast dokonce zrušit.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – Házená Rokycany  25:23 (10:15)

Prvním soupeřem našich chlapců bylo družstvo Házená Rokycany. I když trenéři zdůrazňovali naprostou koncentrovanost, začátek zápasu naše hráče nezastihl v optimálním rozpoložení. Bohužel díky velkému množství technických chyb a absolutního nedůrazu v obraně hráči Jičína prohrávali v poločase 10:15, na začátku druhé půlky dokonce 13:20. Tady by na vítězství Jičína už vsadil málokdo. Díky změně obrany a vůli hráčů zápas otočit se povedl malý zázrak, kdy na konci zápasu svítil stav 25:23 a dva body pro Jičín.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Velké Meziříčí  21:21 (14:9)

Druhé utkání se neslo v opačném duchu, první poločas si díky dobré obraně a povedeným útočným akcím udržovali naši hráči mírné vedení. V poločase jsme tedy vedli 14:9. Bohužel na začátku druhé půlky se nepodařilo využít dvě 100% brankové příležitosti a díky faktu, že jsme hráli druhé utkání v řadě, začal soupeř stahovat. Bylo vidět, že našim hráčům začínají docházet síly z důvodu prodělaného onemocnění. Velké Meziříčí dokonce zápas otočilo a vedlo 21:20. Nakonec utkání skončilo remízou 21:21, vyrovnání se povedlo vteřinu před koncem z rychlého brejku.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Ostrava  14:17 (11:7)

Poslední souboj přinesl další měření sil s týmem na podobném umístění v průběžné tabulce. První poločas byl vyrovnaný herně, bohužel díky tomu, že vynikající výkon podal ostravský brankář, svítilo v poločase na ukazateli času velice nepříznivé skóre 3:10 v náš neprospěch. Jičínští se ale opět dokázali postarat o zdramatizování, díky zlepšené obraně a větší úspěšnosti v zakončení najednou prohrávali pouze 12:13. Zde ale naše chlapce znovu zklamala koncovka a proto slavil zisk dvou bodů náš soupeř za výhru 17:14.

 

Jičínští nakonec dokázali vybojovat pět bodů. Díky tréninkovému manku panovaly obavy, jak turnaj zvládneme po fyzické stránce. Pozitivní zjištění byla bojovnost týmu, díky které máme tolik bodů. Škoda nižší úspěšnosti v zakončení, jinak mohlo být bodů ještě více. Poslední kolo Žákovské ligy bude hostit TJ Sokol Telnice a to 8. května. Zde se rozhodne a celkovém pořadí.

 

Sestava C.S.CARGO HBC Jičín: Suchý, Vondra – Přibyl, Voháňko, Morávek, V. Havlík Pour, Holubec, Ženatý, Král, Tůma, Prokůpek