Neděle 27. června 2021, Liberec

Jičínští mladší žáci a minižáci se loučili se sezonou v Liberci. Domácí pořadatelé si připravili velmi kvalitní turnaj, zaručili všem týmům osm nebo devět zápasů. V turnaji startovaly dva jičínské celky, mladší žáci, z nichž většina svoji kariéru v této kategorii končí a naopak příští rok začínající, letos však ještě minižáci. Ve dvou skupinách po pěti se hrálo systémem každý s každým, první dva celky postoupily do finálové pětičlenné skupiny. Páté místo si v této skupině vybojoval po vzájemném duelu celek ze třetího místa ve skupině. Pro Jičínské mladší žáky to bylo štěstí, protože po mdlých výkonech v základní skupině dostali možnost reparátu.

Mladší žáci se ve své skupině utkali postupně s Jabloncem, Děčínem, Náchodem a Strakonicemi.

První dva zápasy dokázali Jičínští vyhrát, ale bylo patrné, že nejsou ve své obvyklé formě. V útočné fázi se částečně dařilo, ale obrana měla ne dvířka, ale vrata otevřená dokořán. Naštěstí podával kvalitní výkon v brance Suchý a ten značnou část šancí soupeřů dokázal zmařit. Především v utkání s Náchodem celek Jičína vyhořel, nedokázal svého soupeře ničím překvapit a kupil chybu na chybu. Neskutečnou chybou třicet vteřin před koncem v útoku a poté v obraně věnoval soupeři oba body jako na podnose. Po tomto výpadku se přeci jenom jičínští hráči dokázali zlepšit a proti Strakonicím uhráli alespoň bod, ač sahali po obou, ale opět je zradila koncovka a technické chyby (neskutečné). Jičín tak obsadil třetí příčku a čekal je bratrovražedný boj o postup do finálové skupiny s minižáky Jičína.

V tomto utkání spadla úroveň hry mladších žáků opět na velmi nízký bod. Sice nastoupili hráči střídačky, ale ti nebyli svým mladším jičínským protihráčům schopni vzdorovat. Teprve po nástupu některých hráčů základní sestavy dokázal celek ml.ž. otočit vývoj utkání na svoji stranu.

Trenéři museli po základní skupině hodně zvýšit své hlasy, protože své penzum snad splnil pouze Suchý v brance, Dařílek, Prokůpek a v útoku (ne v obraně) Skopár. Ostatní zahráli hluboko pod své možnosti.

Ve finálové skupině to však vypadalo vše jinak. Konečně hráči Jičína předváděli své tradiční výkony. Ve všech zápasech bojovali o každý míč (ač i zde by se nalezly rezervy), zlepšili diametrálně obranu. Nevyvarovali se však technických chyb (nechycení míče, nepřesné přihrávky, nezískali ani jeden odražený míč, nedůsledná obrana), ale již v daleko menší míře. Dokázali své soupeře porazit, pouze v zápase s Velkým Meziříčím odešli poraženi, ale s hlavou nahoře .S hráči, kteří Jičínské přerůstali o půl hlavy, drželi krok až do konce, zahrála si celá lavička. Konec dobrý, vše dobré, dalo by se říci i v případě mladších žáků. Ve finálové skupině se jim dařilo lépe,jejich výkony byly daleko kvalitnější,(dařilo se Jančákovi, Královi, Skopárovi, Dařílkovi, Prokůpkovi ) přivedly je ke konečné stříbrné příčce.

 

Výsledky mladších žáků HBC Jičín:

–   ELP Jablonec n/N         13 : 3

–   Slavoj Děčín                    13 : 6

–   TJ Náchod                       8 : 9

–   HBC Strakonice              7 : 7

 

V boji o finálovou skupinu:

–   HBC Jičín mini               9 : 5

 

Finálová skupina:

–   TJ Náchod                        11 : 8

–   HBC Strakonice               12 : 10

–   Sokol Velké Meziříčí       7 : 12

–   Handball Liberec             11 : 9

Sestava a branky HBC Jičín: Suchý – Skopár 34/1;  Dařílek 20/3; Král 9/1; Jančák 8; Holubec 7/1; T. Havlík 6; Prokůpek 5; Stejskal 3; Tauchman; Jiruše

 

 

Minižáci nastoupili ve své skupině postupně proti Liberci, Kobylisím, Velkému Meziříčí, Chomutovu. V boji o postup přehrávali téměř do konce své starší spoluhráče z Jičína. Ve skupině o šesté až desáté místo narazili na Jablonec, Děčín, Chomutov a Kobylisy.

Minižáci podávali proti starším a fyzicky zdatnějším soupeřům kvalitní výkony. Dokázali své soupeře přehrávat a v konečném účtování obsadili velmi pěknou sedmou příčku.

 

Výsledky mini HBC Jičín:

–   Liberec Handball             6 : 12

–   Sokol Kobylisy                  18 : 4

–   Sokol Velké Meziříčí       4 : 17

–   HK Chomutov                  9 : 3

–   HBC Jičín MLŽ                5 : 9

–   ELP Jablonec n/N           7 : 5

–   Slavoj Děčín                      6 : 10

–   HK Chomutov                  11 : 8

–   Sokol Kobylisy                 10 : 1

Sestava a branky HBC Jičín mini: Gregor, Pšenička – V. Havlík 27; Pospíšil 22; K. Valentová 12; Urban 8; Vondra 3; T. Valentová a Strejček po 2; Lachman; Maxa

 

Celkovým vítězem se stali hráči Velkého Meziříčí před mladšími žáky HBC Jičín, třetí skončili lepším skóre hráči TJ Náchod před Liberec Handball a Strakonicemi na pátém místě. Šestý skončil Děčín následován minižáky Jičína, osmý byl Chomutov, dále Jablonec a Kobylisy.