Neděle 6. října 2019, Vsetín

V neděli zavítali jičínští mladíci na půdu ambiciózního nováčka ze Vsetína. Tým domácích je složen převážně z mladých hráčů, tomu odpovídalo i tempo hry. Hrálo se nahoru dolů, oba celky spoléhaly na rychlé, přímočaré kombinace. V pohledném utkání, ve velmi dobré divácké kulise, získali Jičínští mezi 4. a 5. minutou druhé půle zásadní čtyřbrankové vedení. To byl solidní základ k zisku bodů.

 

KH Zbrojovka Vsetín – HBC Ronal Jičín “B”  22:23 (11:13)

Hosté zatím nebodovali, ač měli k bodům blízko minulé kolo. Proto přijeli do Vsetína, ač stále oslabeni o některé hráče, odhodláni poprat se o první bodový zisk. Jelikož na obou stranách hrála řada mladíků, viděla slušně zaplněná hala velmi dobré, rychlé utkání. Celek HBC prohrával pouze v samotném úvodu. Od šesté minuty, kdy se dostal do vedení 3:4, už neustále vedl rozdílem branky, nejvíce pak čtyř. Domácí mladíci předváděli kvalitní házenou, hostující vrstevníci nezůstávali nic dlužni. Hosté měli jednu výhodu. V jejich sestavě nastoupili M. Bareš, D. Machalický a Kolc. Ti dokázali prodat své zkušenosti z nejvyšší soutěže, v rozhodujících okamžicích podrželi svůj tým. M. Bareš skvěle dirigoval obranu, výborný byl i Vávra, a vidět byl i v útoku. Stejně tak Kolc. Machalický podával velmi dobrý výkon, který vyšperkoval neskutečnými zákroky vždy, když byli domácí v největším tlaku. Hru hostí v útoku řídil Š. Drbohlav. Nebojácně chodil do soubojů, uvolňoval spoluhráče. Smrtící byla jeho spolupráce s M. Barešem na pivotu. Tu nedokázali domácí pokrýt, což pro ně mělo fatální následky. Díky proměňování a solidní obraně, mimo jiné i chycené sedmičce Petrem, se dokázali hosté v závěru poločasu odpoutat na rozdíl dvou branek.

Druhý poločas začali Vsetínští velmi dravě. Ještě více zrychlili hru, dokázali jičínskou obranu několikrát přečíslit. Díky tomu, že hosté nedali tři šance za sebou, dokázali domácí již po čtyřech minutách srovnat. Jičínský celek ale pokračoval ve své hře. Přišly chvíle Š. Drbohlava, se kterým si domácí nevěděli rady. K němu se přidal Kolc, jenž s jistotou skóroval z pravého křídla. Také obrana Jičína stála na pevných nohou a výsledkem bylo čtyřbrankové vedení 13:17, prakticky během páté a šesté minuty. Domácí se nevzdávali, tlačili, ale také chybovali. Několikrát měli hosté štěstí, když razantní střely Vsetína pochytal buď Machalický nebo jen těsně míjely branku Jičína. Celek Ronalu  držel tříbrankový náskok i do poslední pětiminutovky. Neustálá snaha Zbrojovky ale přinesla úspěch. Jičínští totiž domácím nabídli několika zbrklými chybami, především v rozehrávce, možnosti na snížení. Ti nabídnutými šancemi nepohrdli. Ačkoli neproměnili všechny šance, tříbrankovou šňůrou mez 25. a 27. minutou srovnali na 22:22. Drama vrcholilo. Hosté opětovně dvakrát chybovali nepřesnými přihrávkami, ale domácí Machalického nedokázali prostřelit. Necelé dvě minuty před koncem (přesně čas 28:56) se probil domácím valem Š. Drbohlav a korunoval svůj výborný výkon rozhodující brankou. V hektickém závěru se hosté ubránili, poslední vyloženou šanci Vsetína z pivota opět pokryl Machalický.

Hosté získali první body. Předvedli kolektivní výkon, který se opíral o zkušenosti  M. Bareše, Machalického a Kolce. Ve výborné formě zastihl zápas Š. Drbohlava a M. Knittla. Celý celek,všichni hráči, bojovali jako jeden muž. To, co se nepodařilo Jičínským v závěru zápasu minulé kolo proti Dvoru, nevyšlo v obdobné situaci ani Vsetínským, tudíž nadšeně bojující celek hostí vybojoval první dva body.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Machalický, Petr – Š. Drbohlav 7/2; M. Bareš 6; Kolc 5/2; M. Knittl 4; Vávra 1; Thorovský; P. Drbohlav; F. Bareš; Pekař; Vraný; P. Matouš.

 

Statistika utkání:
Diváků:  164
Sedmičky:  5/4 – 4/4
Vyloučení:  4 – 3;  ČK:  1 – 0
Rozhodčí:  Brzósková, Pavelová
Sled branek: 0-1, 2-1, 3-2, 4-5, 6-8, 9-10, 11-11, 11-13, 13-13, 13-17, 18-19, 19-22, 22-22, 22-23

 

Následující kolo přivede na jičínskou palubovku celek Velké Bystřice. Utkání je na pořadu v neděli 13. října od 17 hodin.