V sobotu 18. června proběhly v městské sportovní hale oslavy 80. výročí založení házené v Jičíně. Na rozdíl od předchozích oslav se tentokrát jednalo pouze o společenskou událost. Zkušený moderátor František Bílek přivítal všechny přítomné včetně partnerů a sponzorů klubu v malé tělocvičně jičínského sportovního areálu, představil významné hosty a předal slovo několika zástupcům házenkářů. V prvním vystoupení stručně pohovořil o historii i aktuálním dění v klubu prezident jičínských házenkářů Vladimír Flégr. Následně přítomné seznámil se sportovními výsledky poslední pětiletky sportovní ředitel klubu Petr Babák. Poté dostali prostor ostatní řečníci. Ve svých vystoupeních pozdravili házenkáře starosta města JUDr. Jan Malý, předseda Unie sportu Jičínska Josef Antoš, jenž předal házenkářům ocenění za zásluhy o rozvoj tělovýchovy a sportu. Slova se ujal také čestný prezident klubu a bývalý ředitel generálního partnera jičínské házené, společnosti Ronal CR s.r.o., Ing. Jiří Hnízdo. Jičínským házenkářům popřáli prostřednictvím předem namluvených příspěvků také hejtman Královéhradeckého kraje Mgr. Martin Červíček, generální ředitel společnosti C.S.CARGO a.s. Petr Volák, prezident Českého svazu házené Ondřej Zdráhala, vynikající mezinárodní rozhodčí Jiří Novotný, bývalý hráč Jičína, později Dukly Praha i české reprezentace, Daniel Čurda, bývalý reprezentační hráč a trenér Jan Filip, řadu gratulantů završil jičínský odchovanec, nejlepší házenkář roku 2017, v současné době hráč bundesligového Bergischer HC a české reprezentace, Tomáš Babák.

Poté se již bývalí či současní házenkáři mohli občerstvit u bohatého a krásně připraveného rautu, popovídat s bývalými spoluhráči, ale i podebatovat napříč různými generacemi. Přítomní ocenili rovněž krásnou výzdobu, kterou vedení klubu připravilo. Na stěnách visely dresy, vlajka, logo připravené speciálně pro výročí oslav, nechyběly cenné trofeje, kroniky, plakáty a další předměty připomínající úspěchy jičínských házenkářů. Přítomní také mohli listovat novým almanachem, který byl při příležitosti jubilea opět vydán a volně navazuje na předchozí publikaci z jičínských házenkářských “pětasedmdesátin”.

Společenský večer se nakonec protáhl do nočních hodin. Všichni odcházeli nadmíru spokojeni, akce se skutečně vydařila, o čemž svědčí ohlasy nejen pozvaných hostů, ale také bývalých hráčů a funkcionářů. Nezbývá než si přát, aby se všichni sešli ve zdraví i při dalších výročích jičínské házené.