Neděle 2. prosince 2018,Varnsdorf

V neděli byl na pořadu další mistrovský turnaj mladších žáků. Jičínští odjížděli do Varnsdorfu citelně oslabeni, v obou týmech chybělo dohromady z různých důvodů hned devět hráčů. I v oslabených sestavách si však Jičínští vedli dobře, dokázali své soupeře zdolat ve všech zápasech. Ve vzájemném duelu byli lepší hráči áčka, ale jejich výhra nebyla nijak přesvědčivá.

Oba celky se prezentovaly snahou o rychlý přechod, ten se jim dařil střídavě. Na jedné straně dokázaly sehrát ukázkové přechody s chytrými přihrávkami, na druhé dokázaly jasné situace řešit tím nejhorším způsobem. Nedokázaly ani bezchybně zvládat prvních pět minut zápasů, kdy se hraje osobní obrana. V této činnosti mají hráči, především áčka, velké rezervy. Při neúčasti některých hráčů základních sestav dostali příležitost zbývající hráči a nutno říci, že se dokázali prosazovat. Velmi dobré zápasy sehrál především Hireš, který se dokázal prosazovat jeden na jednoho i přehledem v útoku. Také P. Ženatý sehrál výborné partie, platil na soupeře tahem na branku a nebojácností. Cit pro přihrávku opětovně ukázal Malát, přidal i důležité branky. Střelecky šel výkonem vzhůru Prokůpek. Rovněž Pohnán se lepšil zápas od zápasu, stejně jako Thorovský. Tradiční výraznou oporou byl Skopár, v obraně i útoku. Útočná činnost jičínských týmů byla na dobré úrovni, ovšem v té obranné to často skřípalo. Bylo to dáno i tím, že hráči mysleli spíše na počet vstřelených branek. Pochvalu zaslouží oba brankáři a určitě oba celky za bojovnost. Nejhezčí zápas sehrál rezervní celek s domácím Varnsdorfem. V průběhu zápasu prohrávali Jičínští již o čtyři branky, ale dokázali vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch a to především kolektivní hrou a bojovností. Rezerva také určitě hrála lépe osobní obranu, první celek v této činnosti za svými soupeři zaostával. Při tak velké absenci dostali všichni hráči obrovský prostor a bylo na nich vidět, že se postupně lepšili. Je stále na čem pracovat, především ona osobní obrana, dále defenzíva jako taková a také bylo k vidění poměrně velké množství technických chyb, nechycených míčů, nepřesných přihrávek.

15. prosince 2018 zajíždí mladší žáci jičínského Continentalu k dalšímu mistrovskému turnaji do pražských Hostivic a tam by je celky Loun, Lovosic, Strakonic či domácích Hostivic za podobné výpadky potrestaly.

 

Výsledky HBC Continental Jičín “A”:

–  HBC Jičín “B”              25:17 (12:9)       (hráno ve čtvrtek 29. listopadu)

–  Slovan Varnsdorf        18:14 (11:6)

–  Liberec Handball        27:10 (13:6)

–  HK Dvůr Králové        31:6 (15:2)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “A”: Malach – Skopár 26; Hireš 25; Thorovský 24/2; Tůma 15; Pour 8/1; Nekovařík 3

 

Výsledky HBC Continental Jičín “B”:

–  HBC Jičín “B”              17:25 (9:12)

–  Slovan Varnsdorf        22:18 (11:11)

–  ELP Jablonec n/N      22:5 (9:1)

–  HC TJ Náchod             20:10 (13:2)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “B”: Vondra – Morávek 17; Prokůpek 17/1; Malát 15; Přibyl 12; Pohnán 11; Ženatý 8; Bláha