Zdeňku, vítej v našem klubu. Přicházíš k nám z pražské Dukly, jak dlouho jsi tam působil a jaká je tvoje herní minulost?

“Celou svou kariéru jsem strávil na Dukle, kde jsem s házenou i začínal, když mi bylo přibližně jedenáct let. Poslední dvě sezóny jsem měl možnost zahrát si nejvyšší českou soutěž.“

 

Co rozhodlo o tvém přestupu k nám do Jičína?

“V minulé sezóně jsem byl poměrně často zraněný a na Duklu přišli noví pivoti. Mně byla předložena nabídka, zda bych nechtěl hrát za Jičín a já ji rád přijmul. Beru to jako novou příležitost a výzvu.”

 

V týmu máš spoluhráče z reprezentace, pomohlo i toto při rozhodování, zda nabídku přijmout?

“Vždycky je fajn, když jdete do nového kolektivu a už tam někoho znáte. Mně to pomohlo k tomu, abych do týmu snadněji zapadnul.”

 

Měl jsi už možnost mluvit s trenérem, jaké má od tebe v sezóně očekávání?

“O samotě se mnou trenér nemluvil, ale mluvil s celým týmem a každému řekl, co od něj zhruba očekává. Ode mě se čeká pomoc zejména v útoku, ale i účast v obraně, což doufám, že zvládnu. Mám z toho určité obavy, protože poslední rok a půl jsem chodil spíše jenom do útoku.”

 

Nyní máte za sebou nejtěžší část přípravy a začínáte s nácvikem herních činností. Jaké máš zatím z týmu pocity?

“Přijde mi, že je zatím brzy na nějaké hodnocení. Máme za sebou první herní prověrky, které nedopadly špatně. Hodně nám napoví domácí turnaj Zepos Cup, který nás čeká teď o víkendu. Myslím si ale, že je v týmu potenciál.”

 

V týmu jste celkem čtyři pivoti, probíhá mezi vámi nějaká spolupráce? Pomáháte si navzájem?

“Kluci mi moc pomáhají a rozhodně necítím nějaké nepřátelské či konkurenční prostředí.”

 

Co od následující sezóny očekáváš?

“Doufám, že se dostaneme do play-off a podaří se nám uhrát co nejlepší výsledek.”

 

Je něco, co bys chtěl vzkázat našim fanouškům?

“Doufám, že budu mít možnost zahrát si před plným publikem, které nás bude podporovat, protože to jsem v Dukle mockrát nezažil.”