Luboši, vítáme tě u nás v klubu. Mohl by ses našim fanouškům na začátek představit? Odkud jsi? Kolik ti je let? Ve kterých týmech jsi působil? Kdy jsi začínal s házenou?

“Děkuji za přivítání. Je mi 25 let a pocházím ze slovenského Prešova, kde jsem s házenou začal už od přípravky a pokračoval až po starší dorost. Následně jsem v roce 2015 odešel studovat do Brna, kde jsem při studiu oblékal dres SKKP Brno a následně poslední sezónu a půl jsem působil v brněnských Maloměřicích.”

 

Přicházíš k nám z Maloměřic, můžeš nám prozradit, jak se tvůj přestup zrodil?

“S vedením klubu jsem byl v kontaktu už dříve, avšak studium a setrvání na vysoké škole v Brně pro mě byla priorita, takže přestup pro mě nebyl možný. Po skončení školy jsem si našel práci v Hradci Králové, což mi umožnilo posunout se v hráčské kariéře právě sem do Jičína.”

 

Na tvém postu levé spojky máš velkou konkurenci v podobě Martina Kovaříka a Dana Doškáře, mluvil jsi o tom už s klukama? Budete se navzájem motivovat k lepším výkonům?

“Upřímně to vůbec neřešíme. Každý hráč má svoje specifika, dokáže něco jiného a má v týmu svou úlohu. Důležité je, abychom společně jako tým dosahovali co nejlepších výsledků.”

 

Měl jsi už možnost mluvit s trenérem jaké má od tebe v sezóně očekávání?

“Mou úlohou by mělo být posílení jak obrany, tak útoku.”

 

V přípravě jste absolvovali soustředění v Prkenném Dole, jaký mělo průběh a jaký z něj máš pocit?

“V Prkenném Dole jsem byl poprvé v životě a musím uznat, že to prostředí je opravdu pěkné. Tréninky byly náročné, ale zároveň vyvážené. Obzvlášť oceňuji společný výstup na Sněžku, který jsme měli v rámci teambuildingu. Celé soustředění hodnotím velmi pozitivně. Mám pocit, že se všichni z týmu snažili ze sebe vydat maximum a pevně věřím, že to budeme schopni zúročit v nové sezóně.

 

Dokážeš už po takto krátké době poznat rozdíl mezi kluby jako je Jičín a Maloměřice?

“Každý klub má svoje specifika, atmosféru a možnosti. Proto nemám ve zvyku vzájemně porovnávat kluby, ve který jsem hrál nebo hraji.”

 

Jaká jsou tvá očekávání od našeho klubu a cíle pro tuto sezónu?

“Pokusit se vyhrát co nejvíce zápasů.”

 

Nová sezóna se stane určitě atraktivnější díky účasti slovenského Prešova. Jak se ty osobně těšíš na tento zápas?

“Upřímně musím říct, že se na zápas s Prešovem těším moc, a to hned ze dvou důvodů. Za prvé se jedná o kvalitního soupeře, který má zkušenosti z několika mezinárodních soutěží. Byl bych rád, kdyby se nám podařilo nabrat nové herní zkušenosti a zároveň uhrát co nejlepší výsledek. Za druhé je Tatran klub, díky kterému jsem se mohl herně rozvíjet v mládežnických kategorií, za což jsem jim hodně vděčný. A to nemluvím o tom, že je to klub, který reprezentuje moje rodné město.”

 

Chtěl bys na závěr něco vzkázat našim fanouškům?

“Fanoušky rozhodně považuji za podstatnou součást týmu, a proto věřím, že nás budou podporovat celou sezónu v co největším počtu.”