Neděle 24. března 2019, Dvůr Králové

Po úspěšném absolvování Hostivické zimní ligy, kde jičínský celek obsadil celkově 2. příčku za Loko Louny, se vrátili jičínští mladí házenkáři k  odvetám v meziregionální soutěži. Prvním mistrovským turnaje jara bylo klání ve Dvoře Králové. Jičínské celky odjížděly oslabeny o několik hráčů standardní sestavy. Nemoci a zranění si vybraly svoji daň. I v oslabené sestavě odjížděli Jičínští na turnaj s předsevzetím potvrdit vedoucí příčky soutěže Královehradeckého regionu.

To se podařilo oběma týmům. Hráči Jičína si svůj vlastní duel předehráli ve čtvrtek, úspěšnější byli hráči “A” týmu, ač hra nebyla úplně dle představ trenérů.

V sobotu se oba týmy chtěly hrát rychlou házenou, vycházely z důrazné obrany (ne vždy tomu tak bylo), v postupném útoku se snažily o rychlé kombinace. Určitě ne vše dopadlo, jak by hráči i trenéři chtěli, ale snaha většiny hráčů byla patrná. Nedostatky se objevovaly především v osobní obraně, kterou prvních pět minut musí týmy hrát. Zde někteří hráči stále nechápou, že bez pohybu a rychlosti tento důležitý prvek neobsáhnou. Také obrana obou družstev měla občasná okénka, především u “B” týmu na středu obrany. Chyběl místy důraz, ale to nelze některým minižáčkům vyčítat, vždyť nastupovali proti o hlavu vyšším soupeřům. V útoku byla k vidění řada pohledných akcí, překvapivých (pro soupeře) přihrávek a kombinací. Zde snad jen lze přidat na rychlosti provedení. Rychlé útoky se Jičínským též dařily, dokázali z nich vstřelit velkou porci branek. Výborně se též prezentovali minici (Král, Havlík, Holubec), kteří měli svůj sobotní turnaj v nohou, ale i zde neúnavně bojovali a ukazovali v každém zápase své kvality. Turnaj skončil triumfem obou jičínských týmů, nenašly v konečném účtování přemožitele. “Áčko” zůstává v  regionu bez porážky v čele soutěže. Všichni hráči zaslouží pochvalu za snahu i předvedenou hru. Všichni si též vyzkoušeli různé posty, což je pro jejich herní budoucnost také důležité. Své splnili i oba brankáři, svůj tým dokázali podržet, patrné to bylo zvláště u “béčka” v podání Malacha. Ten musel za své někdy nepozorné obránce řešit více ošemetných situací než Mičke za poměrně kvalitní obranou “A” týmu.

 

Výsledky HBC Continental Jičín “A”:

–  HBC Jičín “B”             23:15 (13:9)

–  Liberec Handball       28:4 (17:2)

–  ELP Jablonec n/N     34:5 (18:4)

–  HC TJ Náchod            34:6 (17:4)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “A”: Mičke – Skopár 32; Pour 29; Lutrýn 26; Thorovský 17; Malát 8; Hireš 7    

 

Výsledky HBC Continental Jičín “B”:

–  HBC Jičín “A”             15:23 (9:13)

–  Liberec Handball       18:11 (8:5)

–  Slovan Varsndorf       14:7 (5:4)

–  HK Dvůr Králové       18:4 (10:3)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “B”: Malach – Prokůpek 16; Ženatý 14; Havlík 10; Přibyl a Morávek po 8; Král 5; Pohnán a Holubec po 2