Sobota 14. prosince 2019, Břve

Druhé kolo Mattoni Cupu proběhlo minulou sobotu ve sportovním areálu ve Břvi. Toto kolo měli volno mostečtí házenkáři, oproti minulému pak jičínským hráčům přibyl soupeř z Plzně.

Hráči Continentalu podali daleko lepší výkony, než v mistrovských kláních v regionu. Bylo to dáno i kvalitou soupeřů. Soupeři nedovolili Jičínským oddechu, zápasy byly vyrovnané, často se rozhodovalo až v samotné koncovce. Je povzbudivé, že příležitost dostali všichni hráči, v každém utkání si tak jičínští žáčci odehráli stejné časové úseky. Ti mladší dokázali udržet náskok svých zkušenějších kolegů ve všech případech, ačkoli svá miniutkání prohrávali. Pouze poslední, dalo by se říci, finálový zápas, odehráli Jičínští prakticky v základní sestavě.

Oproti minulým kolům se hráči HBC zlepšili především v obraně. Hlavně trojice Přibyl, Pour a Morávek byla často neproniknutelnou zdí. Vedle nich však podávali zlepšené výkony v obraně i Ženatý a Voháňko, stejně tak byl hodně vidět Mičke v brance, který dokázal během turnaje krýt mimo jiné pět sedmiček a měl lví podíl i na výhře s Lovosicemi. Také druhá šestka nezklamala. Výkonem vzhůru šel Stejskal, v útoku se ukazoval Prokůpek. Pouze subtilnější postavy střídajících hráčů jim bránily v lepších výkonech v obraně. Zde mají ti mladší značné rezervy. Obrana Jičína v podání starších byla velmi kvalitní, v útoku ale taková pohoda nepanovala. Akce byly často kostrbaté, nepřipravené. Jičínští stále nevyužívají možností hry přes pivoty, či nedokáží rychle reagovat na vzniklé situace, hrají někdy příliš zbrkle. I v obraně se objevila nečekaná okénka i u těch zkušenějších. Střelecky se dařilo Voháňkovi, patřil mezi jistoty jičínského útoku. Velmi dobře mu sekundovali svoji dravostí Pour a střelbou Přibyl. Kus práce vykonal na pivotu Morávek. Na křídle předvedl dobrý výkon i Král a Jančák, ostatní, díky svým menším postavám, to měli proti narostlým soupeřům velmi těžké. Škoda absence nemocného P. Dařílka, jenž v posledních zápasech podával kvalitní výkony.

 

Výsledky  HBC Continental Jičín:

–   HBC Strakonice    15 :  8

–   Loko Louny           13 :  7

–   Talent Plzeň           16 :  9

–   Lions Hostivice      17 : 10

–   Město Lovosice      11 :  9

 

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Vondra – Voháňko 18; Pour 17; Přibyl 12; Král 7; Morávek 5; Ženatý 4; Stejskal a Jančák po 3; Havlík 2; Holubec; Prokůpek; Pohnán; Řehák

 

Další kolo Mattoni Cupu, v pořadí třetí, čeká mladší žáky jičínského Continentalu v lednu.