Sobota 9. října 2021, Praha

K utkáním čtvrtého kola nejvyšší soutěže cestovali jičínští dorostenci v sobotu do Prahy, kdy změřili síly s házenkáři domácí Dukly. Mladší dorostenci chtěli odčinit porážku se Sokolem Šťáhlavy z domácí palubovky, starší měli úkol o poznání těžší, narazili na jednoho z favoritů na mistrovský titul.

 

MLADŠÍ DOROST
HC Dukla Praha – C.S.CARGO HBC Jičín  28:30 (13:14)

První minuty utkání patřily domácím házenkářům, kteří se již v pátí minutě ujali vedení 4:1. To byla ale ze strany dorostenců jičínského C.S.CARGA jediná “hluchá” pasáž, od tohoto stavu se hosté do svého soupeře zakousli a byli lepším týmem. Jičínští po oddechovém času zlepšili důraz v obraně, stejně tak součinnost s gólmanem Štěříkem, jenž se rozchytal k velmi slušnému výkonu. Pražané si i díky dvojnásobné přesilovce ještě jednou vytvořili dvoubrankový náskok, v závěru poločasu ale hosté překlopili vedení na svou stranu a první půle tak skončila za stavu 13:14.

Ve druhém dějství byla k vidění napínavá házenkářská bitva, Jičínští si však počínali velmi zkušeně a svého protivníka nepustili do výraznějšího náporu. Naopak sami drželi neustále dvou až čtyřbrankový náskok, který uhájili až do závěrečného hvizdu rozhodčích. Házenkáři C.S.CARGO HBC Jičín zvítězili nakonec na Dukle 28:30 a zaslouženě si připsali do prvoligové tabulky dva veledůležité body. V hostujícím dresu se střelecky blýskl Dominik Doškář, autor deseti branek, kterému zdatně sekundovali Hejtmánek, Skopár, Brádler a Přibyl. Pochvalu ale zaslouží všichni hráči.

Sestava a branky C.S.CARGO HBC Jičín: Štěřík – Doškář 10; Hejtmánek 6/2; Skopár a Brádler po 4; Přibyl 3; Voltr 2; Hampl 1; Morávek; Hireš; Trenka; Malát; Lutrýn; Thorovský

 

STARŠÍ DOROST
HC Dukla Praha – C.S.CARGO HBC Jičín  36:18 (19:10)

Duel starších dorostenců byl jednoznačnou záležitostí domácích. Hosté nastoupili v sestavě se šesti hráči, kteří již měli v nohách předchozí střetnutí mladšího dorostu a na herním projevu Jičínských se to logicky promítlo. Pražané byli ve všech činnostech lepší, hosté dokázali být vyrovnaným protivníkem vždy přibližně deset minut každého poločasu. Aby byli házenkáři Jičína konkurence schopní nejlepším týmům soutěže, museli by hrát v kompletním složení a rovněž by se museli vyvarovat zbytečných technických chyb, kterých bylo na jedno utkání příliš mnoho. Potěšitelné je, že mladší hráči se neztratili a každý zápas ve starší kategorii je může do budoucna jenom posunout.

Sestava a branky C.S.CARGO HBC Jičín: Hůla, Štěřík – Ženatý 7/1; Matouš 4/2; Doškář 3; Kaucký, Hejtmánek, Brádler a Khun po 1; Tůma; Jandera; Přibyl; Hylš; Voltr 

Oba dorostenecké celky Jičína se představí v neděli 17. 10. na domácí půdě, když vyzvou stejně staré házenkáře Brna. Duel mladších dorostenců má výhoz v 15:00 hodin, starší zahájí své utkání o dvě hodiny později, tedy v 17:00 hodin.