Neděle 22. října 2023, Jičín

Nevyzpytatelný soupeř čekal jičínskou juniorku v nedělním zápase. Sokolové předvedli kvalitní házenou, jejich nepříjemná hra na jistotu domácím příliš nevoněla. V domácím celku stále chybí J. Drbohlav, pro nemoc nemohl nastoupit ani M. Knittl.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – Sokol Vršovice „A“  30:27 (20:15)

Domácí hráči nastoupili k utkání vlažně, především v obraně. Nedokázali důrazně přistupovat k hostujícím střelcům, chyběla lepší komunikace mezi hráči. Hosté dokázali střílet branky ze střední vzdálenosti, právě díky menší koncentraci a důrazu domácí obrany. I díky tomu byl brankový příděl na obou stranách rovnoměrný, ani jeden z celků se nedostal do více jak jednobrankového vedení. To se změnilo kolem 20. minuty, kdy se obrana zlepšila, začala pracovat dle představ trenérů a v útoku to byly minuty levorukých hráčů Skopára a Dědečka. Skopár dokázal vstřelit tři branky z křídla, jednu hezčí než druhou a čtvrtou trefu v řadě přidal ze sedmičky. Na všechny branky mu nahrával právě Dědeček. Poslední desetiminutovka první půle, a v ní získaný náskok, tak napomohla Jičínským významně k zisku bodů.

Do druhého poločasu domácí vlétli jako uragán, dokázali po velmi pohledných akcích navyšovat svůj náskok a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli. V 9. minutě vedli 24:16 a zdálo se, že odpor Pražanů je zlomen. Opak však byl pravdou. Hosté hráli nadále svoji hru. Nepanikařili, trpělivě čekali na svoji příležitost. Pakliže se naskytla, beze zbytku ji využili. Domácím najednou zvlhl střelecký prach. Přestali proměňovat. Jedna střela za druhou končila buď mimo branku nebo stál v cestě vynikající Rangl v brance Vršovic. Díky jeho zákrokům šlo sebevědomí hostů nahoru, opačným směrem pak putovalo střelecké sebevědomí domácích hráčů. Od 9. do 23. minuty dokázali hráči HBC skórovat pouze třikrát. To bylo žalostně málo, protože příležitostí bylo dostatek. Naštěstí v domácí brance byl též k nepřekonání Grabemann a hostující celek se díky němu tak razantně ve skóre nepřibližoval. Sokolové však dokázali snížit na rozdíl tří branek (21. minuta 26:23). Vítr z plachet jim však vzali M. Hájek, Krahulec a Bareš, kteří překrásnými střelami opět navýšili domácí vedení na 28:23. Díky několika neproměněným šancím Jičína v závěru pak hosté ještě dokázali snížit na konečný tříbrankový rozdíl. Domácí body vybojovali, ale zbytečně si zápas komplikovali v úvodu nedůraznou obranou, ve druhém poločase zahazováním i těch nejvyloženějších šancí.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Grabemann, Knittl – M. Hájek 6; Krahulec 5; Skopár 5/2; J. Hájek 4; Bareš a Doškář po 3; Frýba 2; Drbohlav a Kaucký po 1; Dědeček; A. Dolejší; Sedláček; V. Thorovský; Mičke

 

Statistika utkání
Diváků:  122
Sedmičky:  3/2 – 3/2
Vyloučení:  4 – 3;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Beňuš, Háza
Sled branek: 0-1, 4-5, 9-10, 12-11, 16-12, 20-15, 24-16, 25-21, 26-23, 29-24, 30-25, 30-27

 

V sobotu 28. října čeká na jičínské mladíky v regionálním derby zdatný soupeř, 1. HK Dvůr Králové. Tradiční utkání se hraje od 17 hodin na palubovce soupeře.