Pondělí 7. února 2022, Jičín

V pondělí 7. února přivítali starší dorostenci Jičína v dohrávaném utkání osmého kola celek Sokola Úvaly. Pokud chtěli naši házenkáři udržet šance na postup do horní poloviny tabulky, museli bezpodmínečně zvítězit.

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Úvaly  24:22 (12:9)

Důležitost utkání jakoby našim hráčům svazovala od prvních okamžiků ruce. Přestože se domácí na každý gól poměrně nadřeli a určitě se jim nedařilo dle představ, dokázali postupně zvednout hlavu a získat mírné vedení. Ve hře Jičínských se však i nadále objevila řada nepřesností, naštěstí obrana ve spolupráci s brankářem fungovala o poznání lépe. Právě díky zákrokům brankáře vyhráli domácí první půli v poměru 12:9.

Druhé dějství přineslo obdobný obrázek. Jičínští působili stále zakřiknutě, nedařila se kombinace, přicházelo až příliš technických chyb či zbrklého zakončení. Hosté vycítili šanci a dostali se na dostřel. Házenkáři jičínského C.S.CARGA tlak nakonec ustáli a díky vydřené výhře 24:22 si připsali dva důležité body. Potěšitelné určitě je, že se do sestavy pomalu zapracovávají hráči věkem patřící do kategorie mladšího dorostu.

Sestava C.S.Cargo HBC Jičín: Novák – Ženatý, Matouš, Sedláček, Doškář, Hejtmánek, Tůma, Kaucký, Mičke, Jandera, Brádler, Kuhn, Skopár, Voltr, Hampl, Frýba