Úterý 9. listopadu 2021

Po týdenní reprezentační pauze se házenkáři jičínského Ronalu představili v úterý v Novém Veselí, kde odehráli osmifinále Českého poháru proti hráčům domácího Sokola. V sestavě hostí chyběli dlouhodobě zranění Miľko, Rychna, Drbohlav a Knittl, pro nemoc nemohl odcestovat ani Doškář.

Sokol Nové Veselí – HBC Ronal Jičín  26:26 (10:13)      4:2 na sedmimetrové hody

Úvod utkání patřil našim házenkářům. Ti pozorně bránili, ve výborném světle se ukazoval rovněž zkušený gólman Pleva, jenž si připsal několik veledůležitých zákroků. V útoku si Jičínští počínali velmi aktivně, bez větších problémů přehrávali domácí obranu a díky solidní koncovce se ujali vícebrankového vedení. V osmnácté minutě zvyšoval hostující Thorovský již na 3:10. V závěru poločasu domácí zmobilizovali síly, využili zbytečných technických chyb házenkářů Jičína a upravili na příznivějších 10:13.

Ve druhé půli pokračovala házenkářská bitva se vším všudy. Hosté nejprve zvýšili na 10:14, domácí rychlými góly kontrovali na 13:14. V brance Jičína se objevil Machalický, který nahradil po srážce s jedním z domácích hráčů otřeseného a do té doby výborně chytajícího Plevu. Také Machalický se ihned prezentoval zneškodněním střeleckých příležitostí Sokolů a Jičínští toho využili k opětovnému navýšení náskoku na tři góly. Následně domácí dokázali skóre srovnat na 20:20, ovšem hosté odpověděli třígólovou šňůrou, 20:23. Za tohoto stavu měli Jičínští možnost ještě náskok navýšit, ovšem přišly zbytečné technické chyby a domácí trestali, 22:23. Na začátku poslední minuty zvyšoval Kovařík na 24:26 a zdálo se, že do čtvrtfinále míří celek Jičína. Bohužel, o chvíli později domácí Burnazovič snížil na 25:26. Půl minuty před koncem brala hostující lavička poslední oddechový čas. Domácí museli jít do rizika v podobě celoplošné osobní obrany. Hosté se dostali zásluhou Kovaříka do zakončení, jeho střela ovšem skončila na tyči. V posledním útoku rozehráli domácí volný hod, Melichar si s blokem Jičína poradil a nekompromisní ranou vteřinu před závěrečným klaksonem srovnal na konečných 26:26. Následoval rozstřel ze značky sedmimetrového hodu, který zvládli lépe domácí a s velkým štěstím se mohli radovat z postupu do čtvrtfinále Českého poháru.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Pleva, Machalický – Kovařík 7/1; J. Dolejší 6/1; Thorovský 5; Kastner 3; Šulc 3/1; Naimann 2; Hlava a Freiberg po 1; Krahulec; A. Dolejší; Pekař; Ženatý