Neděle 17. října 2021, Jičín

Na jičínské palubovce se představil další pražský tým. Domácí byli naladěni kvalitní hrou ve Strakonicích, hosté určitě nechtěli odjet s prázdnou. Výsledkem byl povedený, rychlý zápas, který se musel divákům líbit. Domácí dominovali od konce první půle, ve druhé části tak dostala příležitost ke hře celá lavička.

HBC Ronal Jičín „B“ – Sokol Vršovice “A”  35:23 (14:10)

Jičínští nastoupili v téměř kompletní sestavě a do hostujícího celku se opřeli od samotného počátku hry. Hosté se však nedali, předváděli rychlou házenou, dokázali se prosazovat především z prostoru pivota. Jičínští v první části poločasu nenašli ten správný recept na obranu spolupráce spojek s pivotem, ale postupem času se dokázali zlepšit a hru hostí tímto způsobem prakticky eliminovali. Jičínská útočná hra byla založena na rychlém protiútoku, přehled ukazoval především Hájek a Dědeček, hrozbou pro soupeře byla obě křídla, Matouš a Dolejší. Jejich práce, cit pro hru při rozehrávce, přechod do útoku byly ukázkové. Pražané se však nevzdávali, využívali každého zaváhání domácích a neustále byli jičínským mladíkům na dostřel. Teprve od 12. minuty se Jičínští začali svému soupeři vzdalovat. Vedení postupně navyšovali až na pět branek (13:8) ve 22. minutě. Nutno říci, že domácí hra evidentně bavila, branky stříleli po hezkých, házenkářských akcích. V závěrečné desetiminutovce 1. půle se dostali na hřiště i hráči lavičky a i ti pokračovali v kvalitním výkonu.

Začátky druhých poločasů občas jičínskému celku nevycházejí, viz utkání ve Strakonicích, proto trenéři na možný výpadek upozorňovali a důrazně před ním varovali. Hráči HBC se však ničeho takového nedopustili, začátek druhé půle se jim též vydařil a již během čtyř minut si vypracovali náskok sedmi branek, 17:10. Hosté se sice snažili, ale tentokrát to na domácí nestačilo. Ti hráli v pohodě, ve svém výborném výkonu pokračovali Hájek, P. Drbohlav a Dědeček, rychlostí platil na soupeře A. Dolejší, stejně jako v první půli Matouš. Skóre tak pomalu, ale jistě narůstalo v prospěch Jičína. Posledních téměř dvacet minut odehráli hráči z lavičky, i oni dokázali náskok Ronalu navyšovat. V této fázi byli vidět především Thorovský a Vraný. Ve 24. minutě byl stav zápasu 30:20 a vše bylo rozhodnuto. Domácí si naprosto zaslouženě připsali dva body.

Jičínští těžili celý zápas z rychlých, jednoduchých akcí. V útoku dominovali Hájek, Matouš, Dědeček, Dolejší. V obraně byli nepropustní Ženatý či Bareš s Masákem, asistence na vysoké úrovni předváděl krom Hájka a Dědečka i Matula a Bareš. Domácí tak sklidili zasloužený potlesk publika. Hosté se snažili, bojovali, ale tentokrát narazili nejenom na kvalitní útok Jičínských, ale i výkon jičínské obrany a zákroky Knittla v brance.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín „B“: Knittl, Hůla – Matouš a Thorovský po 5; Masák, Dolejší a Hájek po 4; Drbohlav a Vraný po 3; Bareš, Matula a Doškář po 2; Ženatý 1; Dědeček; Schichor; Frýba

 

Statistika utkání:
Diváků:   96
Sedmičky:   2/2 – 2/2
Vyloučení:    2 – 4; ČK: 0 – 0
Rozhodčí:  Rutta, Větrovský
Sled branek: 0-1, 1-2, 5-5, 9-5, 13-8, 14-10, 17-10, 19-13, 22-13, 25-14, 27-16, 30-20, 32-23, 35-23

 

Další zápas sehraje „juniorka“ HBC Ronal Jičín v Litovli tuto sobotu, tj. 23. října.