Neděle 7. dubna 2019, Praha Chodov

Ani v dalším utkání první ligy na jaře rezervisté Jičína na body nedosáhli. Soupeře měli přetěžkého, jeden z nejlepších týmů soutěže, TJ JM Chodov. Jičínští předvedli zlepšenou hru, byla znát účast zkušeného Masáka, ale stále ku spokojenosti něco chybí.

 

TJ JM Chodov – HBC Ronal Jičín „B“  32:27 (14:11)

Hostující celek měl před sebou v neděli velkou výzvu. Opět v pozměněné sestavě zajížděl do Prahy na palubovku tradičního medailisty 1. ligy. Jičínští navázali na výkon z první půle proti Vršovicím, kdy se jim poměrně dařilo. Nepředváděli žádný ustrašený výkon. Snažili se o efektivní rychlou házenou, byli domácímu favoritovi vyrovnaným soupeřem. Byl ale opět patrný rozdíl, byť již ne toliko diametrální, ve „výrobě chyb“ obou celků. Zkušení domácí prakticky nechybovali, hostující hráči si neodpustili svoji porci technických chyb. Nebýt těchto tradičních zaváhání, výsledek mohl být ještě přijatelnější.

Celých prvních dvacet minut byl stav prakticky vyrovnaný, Jičín vstoupil do utkání lépe, Chodov nevedl více než o dvě branky. Ve 20. minutě (klasický čas) však Pražané dokázali vstřelit tři branky, odskočili ze stavu 8:7 na 11:8, poté na 13:8 a problémy pro hosty byly jasné. Závěr poločasu dokázali Jičínští zvládnout lépe, ale do kabin šli zbytečně s tříbrankovým mankem.

Domácí se opřeli do začátku druhé půle. Stoprocentně využili zaváhání hostujících hráčů, trestali nekompromisně všechny chyby Jičína a během šesti minut si vytvořili náskok sedmi zásahů. Stav 14:12 vylepšili na 19:12. Hosté byli dole, ale nevzdávali se. Otřepali se, začali ještě více bojovat. Dobrými zákroky jim napomohli oba brankáři, Petr a Coufal st. I obrana pracovala seč mohla, snažila se rychlé akce domácích narušovat již v zárodku. Kolem 17. minuty se hostím podařilo snížit náskok Chodova na rozdíl tří gólů, 25:22. Chybičky Jičínských ale opět pomohly Chodovským. Vzali si zpět svůj náskok a ač snaha Jičína o dotažení se byla patrná, srovnat skóre se hostujícím hráčům nepodařilo. Utkání pro sebe rozhodl Chodov.

Hosté podali lepšící se výkon. Střelecky opět zářil Masák, byla znát přítomnost Dvořáka. Snažili se i hráči na křídlech, prosadili se Drbohlav a Vávra. Výkon Šolce jde též vzhůru, hlavně v obraně. V pivotu byli vidět Šebek i Pekař, že se házená nezapomíná, ukázal stále hbitý M. Novotný.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Petr,Coufal st. – Masák 10; Vávra a P. Drbohlav po 5; Šebek 4/1; Dvořák 2;  Novotný 1; Pekař; Šolc

 

Statistika utkání:
Diváků:  91
Sedmičky:  2/1 – 1/1
Vyloučení:  4 – 3;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Mošna, Vaník
Sled branek: 0-2, 2-3, 4-5, 8-6, 8-7, 13-8, 13-10, 14-11, 14-12, 19-12, 21-16, 25-22, 28-22, 30-25, 32-27