Neděle 23. února 2020, Jičín

Hráči jičínské rezervy nastupovali k prvnímu jarnímu utkání z nelichotivé pozice předposledního týmu tabulky. Soupeřem jim byl soupeř těžkého kalibru, celek, který, dalo by se říci, pravidelně pendluje mezi extraligou a první ligou. Soupeř, jež patří do absolutní špičky soutěže. Domácí nastoupili v téměř úplné sestavě posíleni o novou tvář, J. Schichora. Naopak chyběli Reznik, Šebek, Kupka, Vávra a Vančo.

 

HBC Ronal Jičín “B” – TJ Tatran Litovel  31:27 (13:12)

Domácí vstoupili do utkání koncentrováni. Byli si vědomi důležitosti utkání, nechtěli nechat nic náhodě. Od prvních okamžiků tlačili na soupeře a dokázali ho přehrávat. Zkušený tým hostí se rozehrával pomaleji, ale postupně ukazoval svoji sílu. Slušně zaplněná hala tak viděla kvalitní utkání, které se muselo líbit. Domácí si vybudovali tříbrankový náskok a díky Machalickému v brance ho dokázali držet prakticky dvacet minut. Komplikace nastaly kolem 26. minuty. To hráli Jičínští ve dvojnásobném oslabení, čehož zkušení hosté dokonale využili. Dokázali, v té době čtyřbrankový náskok 10:6, snížit na rozdíl branky. Domácí se většímu tlaku ubránili, udrželi nejtěsnější vedení, ale jednogólový náskok předpovídal po přestávce tuhý boj.

To se také stalo. Hosté nekompromisně bránili a snažili se využít každé chybičky domácích k ohrožení jičínské branky. Mladící v dresu Jičína se nechali několikrát unést hrou, přišly nepřipravená střelba a nepřesné přihrávky a k završení všeho dostal ve 13. minutě F. Bareš červenou kartu, což bylo velké oslabení defenzívy Jičína. V té době měli domácí k dobru pět přesných tref, 22:17, ale výše zmiňované problémy obraz hry změnily. Hosté využili přesilovky a postupně začali náskok HBC snižovat. Především brejky a střelba z prostoru pivota se hostím dařily. V tomto časovém úseku ukázal pevné nervy M. Knittl. Ten dokázal chladnokrevně proměnit všechny své šance z prostoru křídla a díky němu v pravý moment domácí odskočili třikrát na dvě branky. Hosté se však nevzdávali, jejich nekompromisní obrana dávala Jičínským řádně zabrat. Souboje na brankovišti hodně bolely. Závěrečné minuty opět vynikl Machalický v brance, jeho zákroků domácí využili v rychlých přechodech a získali tříbrankové vedení 29:26. Poslední dvě minuty domácí náskok uhájili a připsali si zaslouženě oba body.

Jičínští sehráli povedenou partii. Všichni hráči nechali na hřišti co mohli. Bojovali i za nepříznivých podmínek, neskládali zbraně i když se nedařilo. Vidět byli tradiční opory, dařilo se M. Barešovi, Š. Drbohlavovi či v útoku J. Dolejšímu. Přínosem byl výborný výkon Schichora na spojce, veledůležité a velmi hezké branky stříleli P. Drbohlav, M. Knittl a Thorovský spolu s Doškářem. Všichni zaslouží pochvalu za bojovného ducha.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Machalický, Petr – M. Bareš a Dolejší po 5; Schichor a M. Knittl po 4; Š. Drbohlav 4/1; P. Drbohlav 3; Doškář a Thorovský po 2; Bíšek a T. Kolc po 1; P. Kolc; Pekař; F. Bareš

 

Statistika utkání:
Diváků:  125
Sedmičky:  3/2 – 3/1
Vyloučení:  6- 6;  ČK: 1 – 0
Rozhodčí:  Novotný, Baader
Sled branek: 3-0, 5-3, 9-5, 10-8, 11-10, 13-12, 15-13, 18-16, 22-17, 23-21, 25-24, 27-26, 29-27, 31-27

 

V sobotu 29. února čeká jičínské mladíky další těžký soupeř. Rezerva HBC Ronal zajíždí na horkou půdu Dvora Králové. V 17 hodin v hale  ZŠ Na Strži bude na pořadu další tradiční derby mezi těmito týmy.