V minulých dnech zasáhla jičínskou házenou velmi smutná zpráva. V úterý 20. listopadu nás ve věku 69 let navždy opustil bývalý hráč, trenér, činovník klubu a především výborný kamarád, pan Jan Dudek.

Honza Dudek jednoznačně patří mezi nejvýraznější postavy dosavadní historie klubu. V šedesátých letech stál společně se svými spoluhráči v kategorii dorostu a později mužů u zrodu mezinárodní házené v Jičíně, v sezóně 1966/1967 pomohl týmu mužů k postupu do druhé ligy. Také v následujících ročnících oblékal jičínský dres a souběžně se začal věnovat trenérskému řemeslu. Po skončení hráčské kariéry se přesunul na trenérskou židli na “plný úvazek”. V osmdesátých letech společně s manželkou Evou trénovali poněkolikáté obnovenou dívčí složku, která definitivně zanikla po skončení soutěžního ročníku 1987/1988. V trenérské práci pokračoval Honza i nadále. Společně se svými dcerami, Šárkou a Dášou, také bývalými aktivními hráčkami, vychovali v mládežnických týmech mnoho vynikajících házenkářů, republikových medailistů v žákovských i dorosteneckých kategoriích. V posledních letech s velkým potěšením sledoval první házenkářské krůčky svých vnoučat.

Honza Dudek byl rovněž velmi aktivním členem vedení klubu, v letech 1997 – 2001 byl jeho prezidentem. Obětavě pomáhal při výstavbě venkovního hřiště “V Lipách” a následně se významným způsobem podílel na vybudování jeho zázemí. Jako hráč, později i jako trenér a “bafuňář” vystupoval vždy s pokorou a úctou, vyznával férové jednání, pro svou kamarádskou povahu byl nesmírně oblíbeným “parťákem”.

Milý Honzo, dovol, abychom Ti za vše, co jsi pro jičínskou házenou vykonal, co nejsrdečněji poděkovali. Všichni na Tebe budeme vzpomínat s nesmírným respektem a úctou. Věříme, že i nadále budeš z házenkářského nebe sledovat dění v Tvém milovaném klubu a budeš se těšit z úspěchů jičínské házené.

Čest Tvé památce.