Nelehká situace týkající se pandemie šíření nákazy COVID-19 se beze sporu dotkla i extraligových házenkářů. Jak celou situaci vidí jičínská spojka Jiří Groh?

 

Jirko, s jakými pocity sledujete dění kolem korovaniru?

Pocity mám asi podobné jako v současné době většina lidí po celém světě. Upřímně, před pár týdny jsme měli z nějakého koronaviru ještě srandu. Bohužel teď, když se nás situace reálně dotýká, už to taková legrace není. Pro nikoho to teď není příjemná doba, ale snažím se zbytečně nepodléhat panice a myslet pozitivně. Je dobré vidět, jak si lidi pomáhají a drží při sobě. Věřím, že se situace co nejdříve vrátí do přijatelných kolejí.

 

Vzhledem k aktuální situaci je mimo jiné pozastavena i česká nejvyšší házenkářská soutěž. Exekutiva ČSH minulý týden rozhodla o anulování nižších házenkářských soutěžích. Jak myslíte, že bude rozhodnuto o osudu házenkářské Strabag Rail Extraligy a k jakému stanovisku byste se Vy sám přikláněl?

Nedokážu si představit, že by se soutěž ještě jakýmkoliv způsobem dohrávala. Vývoj situace k tomu ani nesměřuje. Vzhledem k tomu, že ze základní části zbývalo odehrát jediné kolo, přikláněl bych se k variantě soutěž ukončit a pořadí týmů ponechat, tak jak je. Výsledky teď ale nejsou tak podstatné.

 

Udržujete se i v této situaci nadále v kondici? Prozradíte, jakým způsobem?

Udržuji se v rámci možností. Chodím běhat nebo se jedu projet na kole. Není to žádná sláva, váhu si ale zatím držím.

 

Co byste vzkázal a popřál v těchto těžkých chvílích všem příznivcům házené?

Všem přeji, ať jsou hlavně zdraví a ať se jim tento zákeřný virus vyhne velikým obloukem. Těším se, až se zase všichni společně sejdeme v hale. Snad to bude co nejdřív.

 

Autorka: Kristýna Sedláková