Neděle 3. března 2024, Zlín

Okleštěná sestava Jičínských nastupovala k dalšímu prvoligovému utkání ve Zlíně. Mezi zraněné či nemocné přibyli M. Knittl, A. Dolejší, Hejtmánek, P. Drbohlav, J. Drbohlav, chyběl M. Pour a Kaucký. I přes tyto absence chtěli jičínští hráči konečně bodovat. Od bodů nebyli příliš daleko, ale ani tentokrát jim štěstěna nepřála.

 

Handball club Zlín – O2xyworld HBC Jičín „B“  32:29 (16:15)

Zajímavé utkání viděli zlínští diváci. První poločas byl vyrovnaný. Nejprve byli lepší hosté, dokázali si vybudovat až tříbrankový náskok (14. minuta 4:7), který však za přispění vlastních chyb ztratili. Domácí otočili a naopak oni si vystříleli náskok tří branek. Zlepšená hra hostí přinesla v závěru poločasu alespoň snížení.

Vyrovnaný byl i počátek druhé půle, Jičínští smazali dvougólovou ztrátu (5. minuta 19:17) a dostali se do vedení 20:21. Běžela 10. minuta a hosté předváděli konečně aktivní, účelnou obranu, díky které dokázali třikrát vybojovat míč a naději na navýšení náskoku. Nestalo se. Neskutečné chyby v rozehrávce, neproměněné dvě šance a místo vedení Jičína tu bylo vedení domácích 25:22. To nebylo pro hosty vůbec dobré. K tomu přišly další dvě sedmičky proti hostím, nepřesná střelba a další vyloučení. Domácí chytili šanci za vlasy a dokázali svůj náskok navýšit až na pět branek, 20. minuta 28:23. Hosté v sobě našli poslední zbytky vůle a zápas ještě zdramatizovali, když čtyři minuty před konce snížili na rozdíl branky, 28:27. Nebylo jim však přáno, další dvě sedmičky a vyloučení ukončily tlak hostí, domácí odskočili a dotáhli zápas do vítězného konce. Faktem je (v žádném případě není výmluvou), že tři branky domácích padly z jasných přešlapů, které však rozhodčí velkoryse přehlédli. Poměr vyloučených je též zajímavý.

Hosté odjížděli zklamáni, i v oslabené sestavě mohli bodovat. Bohužel, srážely je opět vlastní chyby jako neproměněné šance, nepřesné přihrávky, nedůrazná obrana. Možná tentokrát i menší bojovnost, než bývá zvykem. Tu mohli paradoxně rozdávat nejstarší hráči na hřišti, Bareš a Kvasnička (v jičínských barvách nastoupil po dlouhých deseti letech), ostatní se jakoby malinko báli.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Grabemann, J. Knittl – Skopár 13/5; M. Hájek 6; J. Hájek 4; Kvasnička 2; Bareš, Dědeček, Doškář a Štajnrt po 1; Brádler; V. Thorovský; F. Tůma

 

Statistika utkání:
Diváků:  73
Sedmičky:  7/7 – 5/5
Vyloučení:  2 – 7;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Horsák, Švidrnoch
Sled branek: 1-0, 2-3, 4-7, 8-9, 14-12, 16-15, 19-17, 20-21, 28-23, 28-27, 31-29, 32-29

 

Další zápas bude opět tou nejtěžší zkouškou. Na jičínskou palubovku totiž přijede vedoucí celek tabulky TJ Dukla Praha. Hraje se 10. března, tradičně od 17 hodin.