Neděle 3. prosince 2023, Šťáhlavy

Drama až do konce bylo vidět v hale ve Šťáhlavech. Hosté přijeli s cílem potvrdit své solidní podzimní výkony, domácí se chtěli případným bodovým ziskem dotáhnout na špici tabulky. Hosté sice body získali, ale řada neproměněných šancí a nečekaných chyb v obraně mohly nasměrovat výhru do domácí kabiny.

 

Sokol Šťáhlavy – O2xyworld HBC Jičín „B“  25:26 (13:14)

Jičínští začali utkání lépe. Dařila se jim hra přes pravé křídlo (spolupráce Dědeček ,Krahulec) a také Knittl v brance pokryl většinu střeleckých pokusů domácích. Vedení 1:4, později 2:5 dávalo hostujícím mladíkům šanci na slušný výsledek. Dění na palubovce se však od 7. minuty změnilo. Nejprve musel odejít s krvavým zraněním Bareš a jeho absence v obraně, byť byla pouze osmiminutová, byla znát. Domácí se v jeho nepřítomnosti dokázali třikrát za sebou prosadit z pivota, další dvě akce Sokola skončily sedmičkou. Jičínští svoji sedmičku neproměnili a hra i skóre se vyrovnaly. V 19. minutě již vedli domácí 8:7, hosté, ač opět neproměnili z pivota a křídla, však otočili zápas ve svůj prospěch. Výstavními střelami se trefili M. Hájek a Dědeček, hráči HBC tak drželi v poločase nejtěsnější vedení.

Druhou část zápasu začali hosté vzorově. Fungovala obrana, díky tomu i rychlý útok a branek přibývalo do domácí sítě. Hráči O2xyworldu se vypracovali až pětibrankový náskok a vše pro ně vypadalo růžově. V deváté minutě byl stav 14:19, poté ale přišel tlak domácích a výpadek hostí. Jičínští inkasovali tři branky během oslabení a navíc v tomto úseku nedokázali opakovaně proměnit slibné střelecké příležitosti. Domácí vycítili, že hosté kazí a nehrají svoji hru, v euforii vyrovnali a dokázali náskok Jičínských nejenom zlikvidovat, (15. minuta 20:20, 23. minuta 23:23), ale i otočit brankový poměr ve svůj prospěch. Hráčům HBC se přestalo dařit, neproměňovali další šance a nabídli tak jednobrankový náskok soupeři. Sokolové vzlétli a ve 27. minutě vedli 25:24. Za tohoto stavu však nedali sedmičku, Jičínští vyrovnali rukou Skopára a o všem rozhodl brankou z brejku M. Hájek ve 29. minutě. Závěrečný tlak domácích hosté ustáli a vybojovali kýžené body. Jičínští tentokrát nepodali oslnivý výkon, objevila se celá řada chyb v obraně, ve druhé půli se nedařilo ani Knittlovi v brance. Bojovnost však hráče neopustila, to bylo rozhodující.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: J. Knittl, Petr – Skopár 6/3; M. Hájek 5; Krahulec 4; Bareš, Dědeček, J. Hájek, Dolejší a Frýba po 2; M. Knittl 1; Pour; Sedláček; Kaucký; Mičke; P. Drbohlav

 

Statistika utkání:
Diváků:  82
Sedmičky:  3/2 – 4/3
Vyloučení:  3 – 2;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Mošna, Vaník
Sled branek: 0-1, 1-4, 2-5, 7-7, 8-7, 10-11, 12-11, 13-14, 14-19, 16-20, 20-20, 24-23, 25-24, 25-26

 

Jičínský celek zůstává přes zimu na bronzové příčce 1. ligy, přes zimu však čeká hráče HBC práce na odstraňování některých herních nedostatků, jež by mohly mít negativní vliv na jarní výkony.