Středa 12. srpna 2020, Jičín

Středeční podvečer patřil v městské sportovní hale zahajovacímu utkání tradičního mezinárodního turnaje mužů Zepos Cup 2020. V úvodním duelu přivítali házenkáři domácího Ronalu silný celek HC ROBE Zubří. Oproti turnaji v polském Glogówě nemohli jičínští trenéři počítat s Hlavou a Cvejnem, naopak do hry zasáhl Dolejší.

 

HBC Ronal Jičín  –  HC ROBE Zubří  24:23 (14:12)

Úvod utkání patřil hráčům hostujícího celku, kteří se snadno ujali vedení 0:3. Poté se ale ke slovu dostali domácí, kteří postupně přebírali otěže úvodní třicetiminutovky. Jičínští v polovině poločasu snížili na 5:7, poté čtyřbrankovou šňůrou otočili na 9:7. Dvougólový rozdíl ve skóre svítil na ukazateli také po první půli, stav 14:12 pro domácí.

Po změně stran hosté několikrát snížili na nejtěsnější jednobrankový rozdíl, házenkáři domácího Ronalu ale vždy našli odpověď a blíž Zuberské nepustili. Naopak, devět minut před koncem zvyšoval Kubík již na 24:20. Hosté ale nesložili zbraně, snížili na 24:23 a ze sedmičky mohli v poslední minutě srovnat, gólman Veverka ale pokus Hlinky zneškodnil a domácí tak nejtěsnější náskok uhájili.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Machalický, Veverka – Kubík 4/1; Šulc, Kovařík a Freiberg po 3; Krahulec, Miľko, Thorovský a Drbohlav po 2; Rychna, Knittl a Doškář po 1; Kastner; Dolejší

 

Ve čtvrtek 13. srpna změří naši házenkáři od 19:00 hodin síly s dalším extraligovým celkem, Talentem tým Plzeňského kraje.