V pondělí 17. července zahájili přípravu na novou extraligovou sezónu házenkáři O2xyworld HBC Jičín. Po šesti letech došlo na lavičce našeho celku ke změně, trenéra Petra Mašáta vystřídala dvojice Ondřej Horyna a Ondřej Šulc, zbývající část realizačního týmu tvoří kondiční trenér Lukáš Vinklář a vedoucí týmu Aleš Babák. Také v hráčském kádru došlo k několika změnám. Po pěti letech působení v Jičíně se rozhodl vyzkoušet zahraniční angažmá Martin Kovařík, jenž přestupem do německého Freibergu následoval Filipa Veverku a Michala Naimanna. Z důvodu pracovního vytížení nebudou v jičínském dresu pokračovat ani Jiří Drbohlav a Petr Freiberg, pouze na případný záskok bude připraven brankář Ondřej Pleva. Na post gólmana se naopak podařilo získat z pražské Dukly juniorského reprezentanta Daniela Grabemanna, do plné přípravy se zapojil rovněž pivot Zdeněk Ježek, který se před začátkem loňské sezóny zranil a do extraligových bojů nezasáhl. Také nové trenérské duo bude pokračovat ve filozofii klubu dávat šanci dalším talentovaným odchovancům z dorostu. Podrobnější informace o složení hráčského kádru přineseme.

První část přípravy proběhla již v červnu a to individuálními tréninky dle předem připraveného plánu. Po dvoutýdenní pauze se hráči začali připravovat již společně, ve dnech 26. – 30. 7. absolvovali čtyřdenní soustředění v Jinolicích, přičemž na herní tréninky dojížděli do městské sportovní haly. V další fázi přípravy na novou extraligovou sezónu budou pokračovat v domácích podmínkách.

První prověrkou sil budou ve dnech 11. a 12. srpna přátelské mezinárodní zápasy na půdě německého třetiligového celku HC Burgenland. Doma se Jičínští poprvé představí ve čtvrtek 17. 8., kdy od 19:00 hodin přivítají v přátelském duelu slovenského mistra a pravidelného účastníka mezinárodního turnaje Zepos Cup, tým MŠK Považská Bystrica s trenérem Václavem Strakou. Tradiční turnaj Zepos Cup proběhne ve dnech 18. a 19. srpna, kromě domácího týmu a již zmiňované Považské Bystrice se představí německé celky SV Oberlosa Plauen a ESV Lokomotive Pirna. Podobně jako v minulém roce bude i letošní ročník Zepos Cupu hrán ve formátu tzv. final four s tím, že v pátek budou sehrána semifinále, v sobotu potom utkání o konečná umístění. Další zápasy čekají Jičínské ve dnech 25. a 26. 8., kdy poměří síly s německým týmem TSV Simbach Handball. První duel bude sehrán v Jičíně, odveta v Praze.

 

PŘEHLED PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ O2XYWORLD HBC JIČÍN

 

Pátek a sobota 11. a 12. 8. (přátelská mezinárodní utkání v Německu)

HC Burgenland          –           O2xyworld HBC Jičín

 

Čtvrtek 17. 8. (přátelské mezinárodní utkání)

19:00               O2xyworld HBC Jičín            –           MŠK Považská Bystrica

 

Pátek 18. 8. (mezinárodní turnaj Zepos Cup)

17:30               MŠK Považská Bystrica        –           SV Oberlosa Plauen

19:30               Lokomotive Pirna                  –           O2xyworld HBC Jičín

 

Sobota 19. 8. (mezinárodní turnaj Zepos Cup)

11:00               Utkání o 3. místo

13:00               Finálové utkání

14:30               Vyhlášení výsledků

 

Pátek a sobota 25. a 26. 8. (přátelská mezinárodní utkání v Jičíně a Praze)

O2xyworld HBC Jičín          –           TSV Simbach Handball