Sobota 12. února 2022, Jičín

V dalším kole nejvyšší soutěže cestovali mladší a starší dorostenci Jičína do Brna, kde změřili v důležitých soubojích síly s domácími hráči SKKP Handball Brno. Mladší dorostenci mohli stvrdit svůj postup mezi osm nejlepších týmů republiky, starší se postupu přiblížit. Zatímco mladší svůj úkol splnili a dva body těsně “urvali”, jejich starším kolegům se nevedlo a odešli poraženi.

 

MLADŠÍ DOROST
SKKP Handball Brno – C.S.CARGO HBC Jičín  33:34 (18:15)

Naši házenkáři vstupovali do utkání v roli favorita, byť se Brněnští v průběhu sezóny herně zvedli. Hosté měli od prvních minut problémy ubránit součinnost domácích spojek s pivotem, který vstřelil čtyři z úvodních pěti branek svého týmu. S přibývajícími minutami šel výkon Jičínských nahoru, prakticky z každého útoku si hosté dokázali vypracovat nadějnou střeleckou pozici, koncovka ale byla žalostná. I proto odcházeli na poločasovou přestávku spokojenější domácí, 18:15.

Ve druhé půli se házenkáři Jičína přeci jen zlepšili a vývoj zápasu otočili ve svůj prospěch. V závěru drželi hosté mírné vedení, které udrželi až do závěrečného klaksonu a díky výhře 33:34 si připsali důležité dva ligové body.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: MičkePlíšek, Doškář, Hejtmánek, Skopár, Pour, Morávek, Voltr, Thorovský, Malát, Hireš, Přibyl, Lutrýn

 

 

STARŠÍ DOROST
SKKP Handball Brno – C.S.CARGO HBC Jičín  26:23 (12:7)

Starší dorostenci chtěli navázat na “vydřenou” domácí výhru s Úvaly, to se ale nepodařilo. Jičínští tahali od začátku za kratší konec, stejně jako mladší kolegové měli problémy s bráněním pivota, v útoku nedokázali proměnit celou řadu těch nejvyloženějších příležitostí. Ve druhé půli se naši hráči přiblížili na rozdíl jediného gólu, ovšem když mohli skóre srovnat, znovu doplatili na mizernou koncovku. Domácí byli celkově hladovější po úspěchu a nakonec zaslouženě zvítězili 26:23.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Novák – Ženatý, Frýba, Matouš, Kaucký, Tůma, Doškář, Hejtmánek, Přibyl, Skopár, Sedláček, Jandera, Voltr, Mičke, Kuhn, Hylš