Neděle 19. února 2023, Jičín

Po perně vybojovaném bodu v Praze Vršovicích čekal na jičínské mladíky soupeř z Náchoda. Náchodští omladili, v celku se objevuje řada mladých hráčů, kterým však chybí zkušenosti. Hosté však v Jičíně podali sympatický výkon, snažili se hrát rychlou házenou. Domácí nezůstávali pozadu, bylo se tudíž na co dívat. Dominance Jičínských postupně narůstala jak v obraně, tak v útoku, oba body zůstaly po zásluze v jičínské hale.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – TJ Náchod  31:18 (14:9)

Do utkání vstoupili lépe hosté. Hráli s nasazením a elánem, dokázali se v prvních minutách prosadit jak spojkovou, tak pivotovou střelbou. Jičínští se rozjížděli pomaleji, přibrzdila je nepřesná střelba a nepozornost v obraně. Postupně se však dostávali do tempa, především zlepšili obranu, z čehož plynula i rychlá hra směrem vpřed. Od desáté minuty již svého soupeře zatlačili do defenzívy a jejich převaha se odrazila i na skóre. Jičínští dokázali dvakrát šňůrou čtyř branek otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Dařilo se spojkám, předváděly kreativní hru, v obraně domácí hráči místy soupeře vůbec nepustili ke střelbě. Výborné zákroky přidal i Knittl v brance. Rozdíl ve skóre tudíž postupně narostl až na poločasových pět branek.

I druhou část zápasu začali hráči HBC lépe. Přidali během osmi minut pět branek oproti jedné Náchoda a bylo téměř rozhodnuto. Hosté zbraně neskládali, ale tentokrát se domácí omladina činila. Přišly pohledné házenkářské akce v útoku, obrana stála také na pevných nohou. Náchodští dokázali tříbrankovou šňůrou korigovat hrozící náskok domácích, 22:11 na 22:14, ale více si je domácí nenechali přiblížit. Hosté v rozmezí 15. a 25. minuty prakticky nezasáhli branku, domácí v tomto úseku vstřelil naopak šest gólů. Poslední čtvrthodinku odehrála jičínská lavička, ta dokázala slušný náskok udržet.

V domácím dresu podali kvalitní výkon spojkoví hráči – bratři Hájkové, Ženatý, Matula. Na křídle Krahulec měl střelecký den, vstřelil jednu branku hezčí než druhou a byl stoprocentní při sedmičkách. V obraně byli oporami Bareš a Frýba spolu s Miľkem. Všichni tři odvedli pro své druhy i kvalitní práci v pivotu. Oba brankáři též nezklamali, Coufal dokázal za stavu 2:4 a 4:4 chytit dvě sedmičky, což bylo velmi důležité, Knittl měl též výborné zákroky. U hostí se dařilo střelecky Štajnrtovi, obranu na sebe dokázal vázat střelec Hrachový. Řadu domácích šancí zlikvidoval v brance Poláček

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Knittl, Coufal ml. – Krahulec 7/2; Ženatý 6; M. Hájek 4; J. Hájek a A. Dolejší po 3; Bareš a Matula po 2; Tůma, Jandera, M. Knittl a Frýba po 1; Hejtmánek; Miľko; Brádler

 

Statistika utkání:
Diváků:  86
Sedmičky:  2/2 – 5/3
Vyloučení:  5 – 5;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Moravec, Tůma
Sled branek: 0-2, 2-4, 4-4, 7-5, 11-6, 12-8, 14-9, 17-9, 21-11, 21-14, 27-15, 29-18, 31-18

 

K dalšímu zápasu zajíždí hráči HBC v neděli 26. února na Moravu, čeká je souboj s házenkáři HK Bystřice pod Hostýnem. Jičínští ztrácí na třetí příčku tři body, Bystřičtí jsou za nimi o dva body.