Neděle 10. března 2024, Jičín

Jičínští mladíci pokračují nadále v sestupných výkonech. Ani v dalším, tentokrát domácím zápase, nedokázali svého soupeře porazit. Hráči Dukly byli nad jejich síly, prakticky ve všech činnostech domácí házenkáře převyšovali. Omluvou za mdlý výkon nemůže být ani absence více než poloviny týmu.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – TJ Dukla Praha  27:31 (10:19)

Nepovedený první poločas mnohé napověděl. Domácí určitě chtěli, byť ve značně okleštěné sestavě, odčinit výkony z minulých zápasů. Narazili však na silného soupeře. Ten dokázal každou, třeba jen sebemenší chybičku či nepřesnost v rozehrávce nebo střelbě využít k rychlým protiútokům. Jelikož se domácím při výrobě technických chyb nebo nepřipravené střelby poměrně „dařilo“, měli hosté příležitostí ukázat svoji rychlost celkem hodně. Paradoxně jičínským fungovala slušně obrana, ale jenom na postupný útok. Zamezení brejků se nedařilo, v tom byli hráči Dukly o několik kroků vpředu. Poločasové skóre 10:19 vypadalo hrozivě, ale z toho bylo osm branek z brejků a jedna ze sedmičky.

Obraz druhé části byl podobný té první. Domácí promarnili ihned v úvodu čtyři šance, přidali nepřesnosti a Dukla se opět dostala do tempa. Hosté hráli rychle, tlačili na domácí obranu, dokázali využít rychlých přechodů. Na domácích hráčích ležela hodně těžká deka, nebyli prakticky schopni soupeři vzdorovat. Dukla si tak udržovala slušný náskok až jedenácti branek a nic nenasvědčovalo, že by se to mělo změnit. Až v posledních deseti minutách se přeci jenom projevila zvýšená snaha a bojovnost domácích. Ti přeci jenom dokázali zlepšenou obranou a snížením počtu chyb výsledek korigovat. Ukázali, že když zabojují, házenou hrát umí. Nic to nemění fakt na tom, že ani v pátém kole Jičínští body nezískali.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Grabemann, Petr – Bareš 6; M. Knittl 4; Krahulec a Skopár po 4/1; Kvasnička, A. Dolejší a Brádler po 2; Tůma, Hejtmánek a J. Drbohlav po 1; Doškář; Sedláček

 

Statistika utkání:
Diváci:  156
Sedmičky:  2/2– 4/4
Vyloučení:  3 – 6;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Ledvinka, Tůma
Sled branek: 1-0, 3-4, 4-10, 6-12, 10-19, 11-20, 14-25, 17-27, 20-29, 23-31, 27-31

 

Nyní mají házenkářské soutěže reprezentační pauzu a tudíž mají hráči HBC dostatek času na vyléčení zranění, nemocí a na znovunabytí psychických sil. Budou je potřebovat 23. března v Praze ve Vršovicích.