V rámci šestého kola házenkářské STRABAG Rail Extraligy hostí hráči jičínského Ronalu tým Zubří. Zubřané zažívají skvělý začátek sezóny. Aktuálně se nachází na třetím místě tabulky a disponují sedmi body. Jičínští házenkáři získali prozatím tři body a náleží jim až desátá příčka. Ačkoliv jsou statistiky příznivější pro házenkáře Zubří, jičínská spojka Pavel Pich věří v sobotní úspěch domácích.

 

Teprve v pátém kole jste se dočkali první výhry v nové sezóně, když jste porazili tím nejtěsnějším možným rozdílem tým Hranic. Očekával jste takový průběh sezóny vzhledem k těžkému rozlosování, které s na úvod sezóny postihlo?

Co se týká těžkého rozlosování, tak jsem nad tím před sezónou ani nepřemýšlel. Abych se Vám přiznal, dodnes pořádně neznám rozlosování soutěže. Většinou vím pouze toho nejbližšího soupeře, na kterého se během týdne připravujeme. Z pohledu získaných bodů, asi každý z hráčů i fanoušků si představoval větší zisk bodů. Moc se to nepovedlo, ale o to více jich budeme muset získat v další fázi Strabag Rail Extraligy. Doufám, že teď jsme to prolomili a radostí z vítězství bude mnohem více.  

 

V Hranicích vám skvěle vyšel vstup do zápasu, kdy jste si vybudovali osmibrankový náskok a hráče Cementu jste nepustili k téměř žádné akci. Nicméjste o náskok v závěru prvního poločasu přišli, čehož Hraničtí využili a zápas v druhém poločase zdramatizovali. Kde byl podle vás kámen úrazu?

S trenéry se o tom bavíme pravidelně. Máme pasáže, kdy dokážeme soupeře přehrávat. V obraně se nám daří dostupovat, v útoku jsme schopni kvalitně řešit první a druhou vlnu, jenomže vždy přijde minimálně desetiminutový výpadek, kdy nejsme schopni vyřešit v podstatě nic. Je to fakt, na kterém musíme neustále pracovat. Pokud se nám to povede odstranit, myslím si, že by to mohlo být dobré.

 

Nejtěžší chvíle jste ustáli a zaslouženě jste urvali dva body. Závěr duelu patřil vám, kdy jste zaznamenal tři z posledních čtyř zásahů Jičínských a dovedl tak náš celek k důležité a cenné výhře. Měl jste radost, že jste se dokázal prosadit v těch nejtěžších chvílích?

Radost to byla samozřejmě velká. Kvůli těmto chvílím ten sport děláme.

 

V sobotu vás čeká další z nesmírně těžkých utkání, na domácí palubovce přivítáte tým Zubří, jehož barvy jste v minulosti hájil. Jak se na tento zápas těšíte? Co od něj očekáváte?

Těším se moc a ačkoliv mám na Zubří hezké vzpomínky, chci ho porazit. Utkání bude určitě bojovné. Zubří má nabitý kádr a určitě i vysoké ambice, ale my jim rozhodně nedarujeme nic zadarmo a budeme se rvát až do konce utkání. Do zápasu jdeme s jasným cílem, chceme získat první dva domácí body.

 

Vyhlásíte do kabiny nějakou odměnu v případě vítězství?

Zatím jsem žádnou odměnu nevyhlásil, ale možná v průběhu týdne ještě něco vymyslím.

 

Na co byste pozval fanoušky, aby vás v sobotu přišli povzbudit?

Určitě bych rád pozval příznivce jičínské házené na pořádnou bitvu, Zubří nedáme v žádném případě nic zadarmo a na konci se budeme radovat z vítězství všichni společně.

 

Autorka Kristýna Sedláková