Neděle 18. listopadu 2018, Jičín

Až do osmého kola dorostenecké ligy čekali jičínští mladíci na první bodový zisk, když dokázali přehrát svého regionálního soupeře z Liberce. Po celý zápas byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Nejvíce se o to zasloužil lídr domácího týmu a nejlepší střelec zápasu Šimon Thorovský, který předvedl svůj nejlepší podzimní výkon.

C.S.Cargo HBC Jičín – Liberec Handball  34:26 (17:14)

Prvních patnáct minut dokázali liberečtí mladíci hrát s domácími vyrovnanou partii a to především díky nedůslednosti jičínských hráčů v obraně (Vanča, Doškář, Frýba), kteří pustili na brankovišti svého soupeře do zakončení. Střeleckou aktivitou se v těchto minutách v jičínském celku prezentoval Doškář, autor čtyř branek z úvodních pěti. V 15. minutě tak byl stav pořád ještě vyrovnaný 9:9. Od těchto chvil se ale začala projevovat větší herní kvalita domácích házenkářů a také širší kádr. V brance Jičína pak na sebe začal upozorňovat Hůla, který několikrát vychytal hráče hostujícího celku i v těch nejvyloženějších střeleckých pozicích. Na druhé straně brankář Liberce k oporám rozhodně nepatřil. Jičínští si tak po zbytek prvního poločasu postupně vypracovali až pětibrankový náskok. A to se ještě nepodařilo úspěšně zakončit dobře sehrané kombinace domácích spojek křídelními útočníky Vančem a Matoušem. Podle představ se nedařil ani rychlý útok.

Druhý poločas pak již domácí plně kontrolovali, vedli až rozdílem dvanácti branek a tak se na hřišti mohli postupně předvést velmi slušně zaplněné domácí aréně všichni hráči jičínského HBC. Střeleckou taktovku držel Thorovský, nedařilo se už tolik Doškářovi, zastoupit ho ale střelbou z dálky dokázal Šimon. Obranu domácích pak dobře dirigoval Fejtek. První podzimní body potěšily všechny příznivce jičínské házené, dorostenecký celek jejich zisku podřídil i přípravu, když využil nabídky sponzora na krátkodobý kemp v Bedřichově, za což všichni hráči i realizační tým manželům Vančovým děkují.

Na jičínské házenkáře teď čekají další zápasy se soupeři ze spodních pater tabulky, ve kterých by měli opět bodovat a odpoutat se tak od jejího konce. Hned ten následující sehrají o víkendu u dalšího oblastního rivala v Náchodě.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Hůla, Novák – Thorovský 14/3; Doškář 6; Šimon 4; Ženatý, Frýba a Fiedor po 2; Vanča, Švejda, Matouš a Socha po 1; Kraus; Fejtek

 

Statistika utkání:
Diváků:  103
Sedmičky:  3/3 – 1/1
Vyloučení:  2 – 4;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Blanar, Haramul
Sled branek: 2-1; 3-3; 5-5; 6-7; 9-9; 14-10; 16-14; 21-16; 24-18; 28-20; 33-21; 34-22; 34-26