Máte za sebou poslední duel letošního roku proti Dukle, ve kterém jste těsně prohráli a přežimujete na desáté příčce v tabulce. Jak jste spokojeni s  dosavadním průběhem sezóny?

“S dosavadním průběhem sezóny nemůžeme být až tak spokojeni. Určitě jsme si pomýšleli na lepší umístění, než na kterém se aktuálně nacházíme. Pořád ale věříme, že ještě není nic neztraceno a stále se pokusíme zabojovat o postup mezi osm nejlepších týmů.”

Zkušenosti s trénováním máte především z první ligy. Tato je sezóna je pro vás premiérová, co se týče extraligy. Jak vnímáte rozdíl mezi trenóváním extraligového týmu a trénováním v první lize?

“Dá se říct, že rozdíl je obrovský. Extraligová házená je mnohem rychlejší. Nejvyšší česká soutěž má také mnohem více tréninkových jednotek, a tím pádem více času na kvalitní přípravu.”

Dá se charakterizovat něco, co byste v rámci trénování zpětně udělali jinak?

“Věříme, že systém, který máme aktuálně nastavený, je ten správný a určitě nemá cenu ho v průběhu sezóny jakkoliv měnit.”

Rok se blíží ke svému konci, v tom novém vás čeká zřejmě nejtěžší část sezóny, ve které se bude rozhodovat o tom, kdo postoupí do play-off. Jak máte v plánu s týmem nadále pracovat?

“S týmem budeme určitě dál pracovat především na individualitách a rozhodovacích schopnostech, ve kterých cítíme, že máme velké rezervy. Bohužel, už se několikrát ukázalo, že nás taková ta nezkušenost a nerozvážnost stála body. V jarní části sezóny nás tak čeká velká stíhací jízda, kdy se pokusíme získat co nejvíce bodů a především splnit nás předsezónní cíl, kterým je zahrát si play-off.”

Bude tomu přizpůsobena i zimní příprava? Jaké máte plány?

“Zimní příprava začne hned 2. ledna 2024, a to blokem fyzické přípravy pod vedením osvědčeného a zkušeného kondičního trenéra – Lukáše Vinkláře. Druhý víkend v lednu se zúčastníme turnaje v Povážské Bystrici. Čas na přípravu nebude dlouhý, protože 31. ledna 2024 znovu začíná extraliga a my ji odstartujeme těžkým duelem v Plzni. Příprava nebude dlouhá, ale intezivní.”