Středa 29. května 2019, Jičín

Ve středu 29. května proběhl na venkovním hřišti “V Lipách” společný trénink extraligových házenkářů Jičína a jejich mladších kolegů z řad mladších a starších žáků. Muži tak definitivně zakončili úspěšnou sezónu 2018/2019, ve které obsadili vynikající, byť trochu nepopulární, čtvrtou příčku v nejvyšší soutěži. Tréninkovou jednotku vedla trenérka starších žáků Dáša Mičková, které asistoval kouč mužů Petr Mašát. Celá akce probíhala v pohodové uvolněné atmosféře, žáci si mohli zatrénovat se svými staršími vzory, což v nich vyvolalo obrovské nadšení. Zpestřením více než hodinového tréninku byla soutěž v rychlosti střelby, kterou jednotlivým aktérům měřil speciální přístroj určený pro tyto účely.

Po skončení tréninku obdarovali malí sportovci extraligové házenkáře drobným dárkem, diplomem s fotografiemi žákovských týmů, daného hráče či člena realizačního týmu a bramborou symbolizující vybojované čtvrté místo. Poté zazpívali žáci starším kolegům svou bojovou hymnu a došlo i na společnou fotografii všech aktérů. Muži poté na oplátku zorganizovali autogramiádu, kde podepisovali společnou týmovou fotku extraligového týmu v soutěžním ročníku 2018/2019, ale také míče, trička, zkrátka vše, co si mladí házenkáři s sebou přinesli.

Celá akce se i díky solidnímu počasí velmi podařila a napsala tak krásnou tečku za další úspěšnou sezónou jičínských házenkářů.

Fotografie ze společného tréninku najdete v galerii.