Neděle 21. dubna 2024, Jičín

Ve svém předposledním domácím vystoupení přivítali jičínští hráči vedoucí celek tabulky. Ten přijel oslaben o některé hráče, ale i v nekompletní sestavě dokázal domácím zle zatápět. Jičínští museli hrát naplno celý zápas. Štěstí též bylo, že se pomalu, ale jistě, vyprazdňuje marodka Jičínských, tudíž se v sestavě objevil pilíř obrany J. Drbohlav a též M. Hájek, M. Knittl a Doškář. Naopak dostal volno dorostenec Brádler, který odehrál ve vysokém tempu, a lví měrou přispěl k bodům Jičína, hektický zápas s Lovosicemi.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – KH BEECH Vsetín  31:27 (16:14)

Jičínským se po povedené podzimní části na jaře vůbec nedaří, jejich hra je daleko od předváděných výkonů v první polovině soutěže. Propad tabulkou ze třetí příčky byl markantní a nutnost získat body byla jasná. V cestě jim stál vedoucí celek soutěže, který předváděl kvalitní házenou. Hráči Vsetína trpělivě čekali na své příležitosti a dokázali každé zaváhání domácí sestavy nekompromisně potrestat. Tak, jak je již na jaře zvykem, začali domácí opět nepřesně, nekoncentrovaně. Hosté si vytvořili během čtyř minut tříbrankový náskok a vedli prakticky až do 12. minuty. Domácí sice hráli rychle, ale zbrkle. Také v obraně se objevila místy nečekaná okénka, nedůraz při bránění vsetínských spojek. Ve 13. minutě dokázali domácí přeci jenom srovnat a od té doby již byli do poločasu ve vedení. Střelecky se ukazoval Doškář, motorem útoku byl Ženatý. Jičínský celek si pomalu vypracovával náskok, který byl i čtyřbrankový (15:11, 16:12), ale vlastními nepřesnostmi o něj dokázal málem v závěru přijít.

O poločase si k vývoji zápasu (především začátku a konci poločasu) řekli své trenéři a čekalo se, kterak se domácí projeví druhou půli. Začátek však byl vlažný, bez nasazení a odevzdaný. Jakoby  menší počet hráčů Vsetína nabádal k lehkomyslnosti, že se nemůže nic špatného stát. Vsetínští ale zabrali, vycítili šanci  a dokázali srovnat již po čtyřech minutách hry. Ani to však domácí nepřinutilo k vyšší bojovnosti a nasazení, přidali naopak technické chyby a zahozené šance. Již v 7. minutě druhé části si tak museli domácí trenéři vzít oddechový čas a včas připomenout, o co se hraje. Jičínští zlepšili obranu, zpřesnili útok a znovu začali od soupeře odskakovat až na čtyři (21. minuta), později na šest (26. minuta) branek. Soupeř se však nevzdával, až do samotného konce bojoval a hrozil. V poslední desetiminutovce ale předvedl vynikající zákroky Petr v brance domácích a zhatil tak naději hostí na bodový zisk.

Jičínští nepředvedli špatný výkon, ale je znát jakási „deka“ z předchozích zápasů, kdy se ne příliš dařilo. Na jedné straně snaha o kvalitní útok a přechod do něj, na druhé straně technické, školácké chyby pramenící ze zbrklosti a jakéhosi přílišného chtění. Vidět byl uzdravený Doškář, útok tlačili Ženatý a Hájek spolu s Dědečkem, ve druhé části rozhýbal hru Kvasnička. V defenzívě byli oporami Bareš, Ženatý, J. Drbohlav, jenž dokázal skórovat i z rychlých protiútoků. Trochu za ostáváním zůstala hra křídel. K výbornému výkonu se rozchytal P. Petr, jenž dokázal v důležitých chvílích domácí podržet. Není bez zajímavosti, že se střelecky alespoň jednou dokázali prosadit téměř všichni hráči. Dalším plusem byla slušná hra obou celků.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Petr, Grabemann – Doškář 10; Ženatý 4; J. Drbohlav 3; M. Hájek a Bareš po 2; Krahulec a Skopár po 2/1; Dědeček, Kvasnička, A. Dolejší, M. Pour, P. Drbohlav a M. Knittl po 1, Mičke

 

Statistika utkání:
Diváci:  116
Sedmičky:  2/2 – 0
Vyloučení:  3 – 1;  ČK: 1 (Ženatý za 3.vyloučení) – 0
Rozhodčí:  Bareš, Háza
Sled branek: 0-3, 2-4, 6-7, 8-7, 10-9, 15-11, 16-14, 17-17, 20-18, 22-21, 25-21, 29-23, 31-25, 31-27

 

Předposlední kolo první ligy je na pořadu příští víkend. Jičínští hrají v neděli na půdě TJ JM Chodov.