Pátek – sobota 6. – 7. 8. 2021, Glogów

V pátek a sobotu se představili házenkáři jičínského Ronalu na tradičním mezinárodním turnaji v polském Glogówe. Naše výprava cestovala do Polska ne zcela kompletní, z důvodů zranění chyběli Veverka, Šulc a Knittl, reprezentační povinnosti v týmu juniorů si plnil Doškář. Naopak první příležitost v extraligovém “A” týmu dostali dorostenci Adam Frýba a Filip Matouš.

V pátek změřili Jičínští síly s předním týmem nejvyšší polské soutěže, domácím celkem týmem KS SPR Chrobry Glogów. Úvod zápasu byl naprosto vyrovnaný, naši házenkáři drželi s favoritem krok. Skóre se neustále přelévalo, ani jeden z celků si nedokázal vytvořit vícebrankový náskok. V poslední desetiminutovce ale hosté z Jičína vyprodukovali několik zbytečných ztrát míče a domácí trestali. První poločas tak skončil vedením Glogówa 16:12. Po změně stran drželi domácí tří až čtyřbrankové vedení, Jičínští ale stále bojovali a odměna se dostavila. Hosté využili přesilovou hru 3:0, v tlaku následně pokračovali a vývoj duelu zcela otočili. Házenkáři Jičína se prezentovali pohlednou kombinační házenou a drželi naději na premiérový boj o vítězství v turnaji. Ještě tři minuty před koncem vedli o dvě branky, domácí ale skóre srovnali. V posledním útoku sebrali rozhodčí Jičínským míč za pasivitu, domácí si následně vytvořili střeleckou pozici a šest vteřin před koncem upravili na nejtěsnějších 33:32. Hosté tak byli odsouzeni k boji o třetí místo, v němž v sobotu před polednem vyzvali dalšího účastníka nejvyšší polské soutěže, tým Pogoń Štětín.

Úvod utkání vyšel Jičínským znamenitě, po třech minutách vedli 3:0. S přibývajícími minutami se dostávali házenkáři Štětína do zápasu, těžili především ze skvělých výkonů svých brankářů. V polovině první půle již byl stav vyrovnaný, po úvodní třicetiminutovce svítil na ukazateli stav 14:15 v náš neprospěch. Ve druhém dějství pokračovali Jičínští ve festivalu zahozených šancí, mimo jiné v průběhu zápasu neproměnili tři sedmimetrové hody a mnoho dalších “tutovek”. Naopak hráči Štětína nakládali se svými šancemi naprosto neomylně a získali tak rozhodující náskok. Jičínský kouč Mašát dal ve druhé půli příležitost také dorostencům Frýbovi a Matoušovi, oba se za důvěru odvděčili prvními střeleckými úspěchy v “áčku”. Házenkáři Jičína nakonec Štětínu podlehli 24:32 a na silně obsazeném turnaji v polském Glogówe skončili na čtvrtém místě.

Jičínští házenkáři odehráli v Polsku, s výjimkou druhého poločasu v utkání se Štětínem, výborné zápasy. Prezentovali se pohlednou kombinační házenou, zrealizovali velké množství rychlých kontrů do nezformovaných obran soupeře. Menší spokojenost panovala s obrannou činností. Nejlepším hráčem našeho celku v turnaji byl zvolen Jiří Dolejší.

 

Výsledky HBC Ronal Jičín:

–   Chrobry Glogów    32 : 33  (12:16)

–   Pogoń Štětín          24 : 32  (14:15)

 

Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Machalický, Pleva – Kovařík 10; Dolejší 8; Krahulec 6; Kastner 5; Rychna, Thorovský, Hlava, Freiberg a Miľko po 4; Drbohlav 3; Naimann 2; Frýba a Matouš po 1

 

 

Již příští týden, přesněji ve dnech 19. – 21. srpna, proběhne v jičínské sportovní hale tradiční domácí mezinárodní turnaj, Zepos Cup 2021, kde naši házenkáři změří síly s polským Glogówem, slovenským celkem MŠK Považská Bystrica a týmem nižší německé soutěže, ESV Lokomotive Pirna.

 

 

HRACÍ PROGRAM ZEPOS CUPU 2021

 

Čtvrtek 19. 8. 2021

19:00                     HBC Ronal Jičín              –           MŠK Považská Bystrica

 

Pátek 20. 8. 2021

17:00                     MŠK Považská Bystrica       –           KS SPR Chrobry Glogów

19:00                     Lokomotive Pirna                 –           HBC Ronal Jičín

 

Sobota 21. 8. 2021

10:00                     KS SPR Chrobry Glogów     –           Lokomotive Pirna

14:30                     Lokomotive Pirna                  –           MŠK Považská Bystrica

16:15                     HBC Ronal Jičín                –           KS SPR Chrobry Glogów

 

 

18:00                     Vyhlášení výsledků