Neděle 6. října 2024, Újezd u Brna

V dalším zápase na venkovní palubovce podali hosté zakřiknutý výkon. Opět se dopouštěli celé řady jednoduchých technických chyb. Ty byly prakticky vždy potrestány, domácím tak svým bojácným výkonem Jičínští usnadnili cestu k bodovému zisku.

 

TJ Sokol Újezd u Brna – HBC Medipoint Jičín „B“  33:27 (18:12)

Tradiční vstup do zápasu předvedli hráči HBC. Než se stačili řádně v pěkné domácí hale rozkoukat, prohrávali po několika technických chybách za sebou 7:2. To plynula 11. minuta. Poté se mladíci v dresu Jičína alespoň na několik minut zlepšili, dostali domácí pod tlak a snížili během tří minut na rozdíl branky, 7:6. Vypadalo to, že se hosté z prvotních neúspěchů zápasu dostali a mohli by domácím konkurovat. Opak však byl pravdou. Během dalších deseti minut nepředvedli hosté nic překvapivého. Nedokázali pokrýt stále stejnou útočnou hru domácích, nedokázali se ani prosazovat v útočné činnosti. Přišla i dvě zbytečná vyloučení a tak jednoduše hrající domácí celek opět odskočil na rozdíl šesti branek, 14:8 ve 22. minutě. Hosté byli bezradní především v útoku, nehráli důrazně ani v obraně. Šestibrankový rozdíl zůstal do poločasu.

Ani druhý poločas nenabídli hosté lepší hru. Snažili se, ale to nestačilo. Přišly totiž znovu technické chyby, chyby v obraně a Újezd neustále držel své vedení. Náznak zlepšení u Jičínských nastal kolem 10. minuty. Přeci jenom hráči HBC předvedli několik utěšených akcí a snížili na čtyři branky. Pak však přišla tři vyloučení v řadě, hra ve čtyřech a sokolové si svůj šestibrankový náskok vzali zpět. Ten pak v posledních minutách navýšili i na devět branek, hosté již jenom korigovali, přičemž zůstalo několik dobrých šancí opakovaně nevyužito.

Sestava a branky HBC Medipoint Jičín „B“: Slavík, Knittl, Mičke – J. Hájek 7; Krahulec 5/2; Brádler 4; P. Drbohlav 3; Filon, Štajnrt a Dom. Doškář po 2; M. Mičke a Bareš po 1; Morávek;  J. Drbohlav; M. Pour

 

Statistika utkání:
Diváků:  170
Sedmičky:  5/4 – 3/2
Vyloučení:  2 – 5;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Horsák, Švidrnoch
Sled branek: 2-0, 7-2, 7-6, 12-8, 15-11, 18-12, 19-13, 21-14, 23-19, 27-19, 29-20, 32-25, 33-27

 

Jičínské mladíky nečeká ani tento víkend procházka růžovým sadem. Tentokrát, netradičně v sobotu, uvítají tradičního adepta na postup do extraligy, KH Vsetín. Jedná se o celek, který se hemží bývalými či současnými extraligovými hráči. Začátek zápasu v 18 hodin