Neděle 22. září 2024, Zlín

Jednoznačný byl průběh úvodního utkání jičínské rezervy ve Zlíně. Zatímco díky zraněním a nemocem odjelo do Zlína torzo Jičínských, domácí se představili ve velmi silné sestavě. Více než polovina hráčů hraje či hrála extraligu v Brně, Zubří či Kopřivnici, což bylo na hřišti patrné. Jičínští do zápasu vstoupili až příliš ustrašeně a na tom se prakticky po celou dobu nic nezměnilo.

 

Handball Club Zlín – HBC Medipoint Jičín „B“  39:22 (20:11)

Hosté vstoupili do zápasu velmi špatně. Vypadalo to, že ještě sedí v autobuse a podřimují. Obrana prakticky neexistovala, v útoku jičínští hráči kupili nepřesnost za nepřesností a výsledek se samozřejmě dostavil. Zkušení domácí dokázali každého zaváhání využít a již v 5. minutě vedli 4:0. Hosté nedokázali pokrýt rychlé protiútoky a i nadále z nich velmi lacino inkasovali. Ke všemu již v 6. minutě přišli o klíčového hráče Dědečka. Po jeho odstoupení se útočná hra HBC zcela rozsypala.

Domácí předváděli rychlou hru, přehrávali hosty rychlými útoky. Z dvaceti obdržených branek v první půli dostali z brejků Jičínští dvanáct a to ještě několik šancí domácí zahodili. Jediným světlým okamžikem tak byl výkon Filona, který se nebál chodit do soubojů a dokázal se prosadit i střelecky.

Druhá část zápasu opět nezačala dobře, již ve 4. minutě musel odstoupit další stěžejní hráč Bareš a tím dostala ránu i jičínská defenzíva. Postupem času se sice místy začalo blýskat na lepší časy, ale to již domácí jasně dominovali a o nějakém zvratu nemohla být vůbec řeč. Kromě toho, chyb a zaváhání v jičínské hře příliš neubylo. Teprve v poslední čtvrthodině ukázali hosté, že dovedou i bránit, že se nebojí jít do soubojů, ale samotný závěr byl opět ukázkou zbytečných chyb a nepřesností, díky nimž dokázali domácí své vedení ještě zvýraznit, ze stavu 33:21 na konečných 39:22.

Jičínští nepodali dobrý výkon, chyběla bojovnost, projevila se nebojácnost v obraně i útoku a hlavně, obrovský počet technických chyb je srážel na kolena. Především v úvodu zápasu hosté Zlínským doslova darovali branky jako na zlatém podnose.

Sestava a branky HBC Medipoint Jičín „B“: Slavík, Knittl – Filon 6; Mičke 4; Štajnrt 3; Bareš, Doškář a Pour po 2; J. Drbohlav 2/1; Pektor 1; Dědeček; F. Tůma

 

Statistika utkání:
Diváků:  167
Sedmičky:  2/2 – 2/1
Vyloučení:  1 – 1;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Horáček, Kubis
Sled branek: 4-0, 8-3, 10-4, 16-8, 20-11, 24-13, 28-14, 32-16, 33-21, 39-22

 

V neděli 29. 9. čeká na Jičínské další z adeptů na postup do extraligy, celek Hranic. Ten nejvyšší soutěž letos opustil a jistě se bude chtít co nejrychleji vrátit zpět. Tudíž, jičínské mladíky čeká velmi těžké utkání. Hraje se tradičně v neděli od 17 hodin