V plném proudu je příprava jičínských házenkářů na další extraligovou sezónu. Na trenérské lavičce pokračuje dvojice Ondřej Horyna a Ondřej Šulc, zbývající část realizačního týmu tvoří kondiční trenér Lukáš Vinklář a vedoucí týmu Aleš Babák. V hráčském kádru došlo k několika změnám. Kariéru se rozhodl ukončit dlouholetý úspěšný hráč Martin Hlava, pouze připraven vypomoci jičínskému týmu bude v případě potřeby zkušený Jakub Kastner. Z důvodu dlouhodobých zdravotních problémů kariéru přerušil Ľuboš Hlipala, do Plzně přestoupil gólman Daniel Grabemann. Naopak po dvou letech se z Německa vrací dlouholetý úspěšný brankář Filip Veverka, o šanci probojovat se do extraligového kádru bude bojovat gólman mateřských Úval Vojtěch Slavík. Po několika letech se v jičínském dresu představí Jan Škalda, který v minulé sezóně působil v brněnských Maloměřicích. Na postu levého křídla zvýší konkurenci jičínský odchovanec Petr Drbohlav (v jednání příchod ještě jednoho křídelníka), na hostování z Liberce by měl dorazit také pivot Oskar Hajer. Trenérské duo bude pokračovat ve filozofii klubu dávat šanci dalším talentovaným odchovancům z dorostu, část přípravy již absolvovali dorostenci Jakub Morávek, Štěpán Pour a Adam Tůma.

První část přípravy proběhla již v červnu a to individuálními tréninky dle předem připraveného plánu. Po třítýdenní pauze se hráči začali připravovat již společně, ve dnech 7. – 11. 8. absolvovali čtyřdenní soustředění v Jinolicích, přičemž na herní tréninky dojížděli do městské sportovní haly. V další fázi přípravy na novou extraligovou sezónu budou pokračovat v domácích podmínkách.

První přípravné utkání sehrají již tento čtvrtek 15. 8., kdy od 19:00 hodin přivítají v přátelském duelu slovenského vícemistra a pravidelného účastníka mezinárodního turnaje Zepos Cup, tým MŠK Považská Bystrica s trenérem Václavem Strakou. Tradiční turnaj Zepos Cup proběhne ve dnech 16. a 17. srpna, kromě domácího týmu a již zmiňované Považské Bystrice se představí německý celek SV 04 Plauen-Oberlosa s trenérem Ladislavem Bryknerem a premiérově další účastník české Chance Extraligy, tým Pepino SKP Frýdek-Místek. Podobně jako v minulých letech bude i letošní ročník Zepos Cupu hrán ve formátu tzv. final four s tím, že v pátek budou sehrána semifinále, v sobotu potom utkání o konečná umístění. Další zápasy čekají Jičínské ve dnech 23. a 24. 8., kdy se představí na turnaji v německém Plauenu. Ve středu 28. srpna přivítají v přátelském utkání od 19:00 hodin extraligové Lovosice.

 

PŘEHLED PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ HBC MEDIPOINT JIČÍN

 

čtvrtek 15. 8. (přátelské mezinárodní utkání)

19:00     HBC Medipoint Jičín   –   MŠK Považská Bystrica

 

Pátek 16. 8. (mezinárodní turnaj Zepos Cup)

17:00     MŠK Považská Bystrica   –   SKP Frýdek-Místek

19:00     HBC Medipoint Jičín   –   SV 04 Plauen-Oberlosa

 

Sobota 17. 8. (mezinárodní turnaj Zepos Cup)

11:00     Utkání o 3. místo

13:00     Finálové utkání

14:30     Vyhlášení výsledků

 

Pátek a sobota 23. a 24. 8. (mezinárodní turnaj v německém Plauenu)

 

Středa 28. 8. (přátelské utkání)

19:00     HBC Medipoint Jičín   –   Lovci Lovosice