Poslední mistrovské zápasy v této sezóně sehráli naši starší žáci na venkovním hřišti v Kutné Hoře. Sestava byla vinou zranění hodně prořídlá a ani jedno naše družstvo nemělo hráče na střídání. Přesto si Jičínští vedli velice dobře a zaslouženě zakončili soutěžní ročník 2017/2018 výhrami.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Sparta Kutná Hora – HBC  Continental Jičín „A“  19:51 (10:29)

„A“ tým začal zápas ve velkém stylu a po rychlých akcí si vybudoval dostatečný náskok, který navyšoval po celé utkání. Jičínští se snažili o co nejrychlejší hru a díky minimu technických chyb se dařilo dávat jednoduché branky. Z celkového pohledu snesla předvedená hra přísnější měřítko a jen potvrdila skutečnost, že poslední měsíc předváděli chlapci výkony odpovídající jejich potenciálu. Díky tomuto vítězství se kluci mohli radovat z celkového prvenství v soutěži. Za celou sezónu neprohráli ani jeden zápas a došli si tak po právu pro zlaté medaile a pohár pro vítěze společného oblastního přeboru Středočeského krajského svazu házené.

Sestava a branky HBC Continental Jičín „A“: Kraus K. – Fiedor 12; Matouš 11; Frýba 10; Fejtek 8; Ženatý 7; Tůma 3 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Sparta Kutná Hora – HBC  Continental Jičín „B“  27:31 (13:16)

Také jičínské „béčko“ vstoupilo do utkání koncentrovaně a rychle si vybudovalo tříbrankové vedení. Hráči se snažili využít mezer, které vznikly po dobrých clonách od našich pivotů. V obraně však chyběla větší tvrdost. Jediný, kdo v této činnosti snesl přísnější měřítko, byl Pour. Bohužel na tom není fyzicky ještě tak dobře a proto ne vždy pracoval dobře na nohách. Jičínští mladíci ale zápas odmakali a ukázali charakter, kdy několikrát odvraceli převrácení výsledku na stranu soupeře.Škoda, že z různých důvodů nemohli nastoupit Mičke, T. Král, Janďourek a další..I tak ale kluci zaslouží pochvalu.

Sestava a branky HBC Continental Jičín „B“: Hůla – Socha 8; Sedláček a Přibyl 7; Pour 4; Jandera 3; Hylš

                                                                                                                                                                                                                                                                           ŽÁKOVSKÁ LIGA 2017/2018

Nyní se vraťme pár slovy k Žákovské lize, tedy dlouhodobé celorepublikové soutěži, kam si právo startu zajišťují nejlepší týmy daných oblastí. Starší žáci jičínského Continentalu skončili v konkurenci 25 týmů na velmi solidním osmém místě. S výjimkou jednoho nepodařeného turnaje předváděli výborné výkony a v pozitivním slova smyslu zviditelnili město Jičín. Vůbec není důležité, že jsme neskončili výš, důležitá je proběhlá změna myšlení. Na začátku sezóny měli kluci hlavy dole, trápili se (turnaj v Lovosicích, Velká Bystřice, …) a nevěřili, že se mohou zlepšovat. Svým přístupem k tréninkům a především výbornou partou vše změnili. V druhé části soutěžního ročníku 2017/2018 si kluci věřili i na ty nejkvalitnější soupeře a do zápasů šli opravdu s tím, že chtějí vyhrát. To je dle názoru trenérů strašně důležité. Jménem trenérského triumvirátu bychom rádi chlapcům poděkovali za skvělou sezónu a popřáli jim, aby v házené dokázali to, co chtějí a co si vysnili. Pokud budou i nadále tvrdě pracovat, povede se to!  Díky!            Vojta K., Jarda P., Hynek Ž.