Brno Bohunice,19.října 2024

Zbytky sestavy, do které zasáhly nemoci,zranění a pracovní povinnosti se pokoušely uhrát kvalitní výsledek v Bohunicích. Chyběli především útočný mozek Dědeček a pilíř obrany J.Drbohlav. Tradičně se v sestavě objevili dorostenci, tentokrát šest hráčů. Jičínští začali velmi dobře, domácí celek zaskočili, předváděli výbornou hru. Do 21. minuty neustále vedli, poté však jičínský tým dostal přímou červenou kartu a s nadějemi byl konec. Ve druhé půli domácí využili početné střídačky a fyzicky hosty deklasovali.

 

Tatran Bohunice – HBC Medipoint Jičín “B”  41:28 (18:15)

Utkání dvou rozdílných poločasů sehrála jičínská rezerva. V první půli překvapila soupeře dobrou obranou a úspěšnými útočnými akcemi, ve druhé části hostující mladíci fyzicky odpadli. Úzká sestava si vybrala svou daň. Do 22. minuty hosté vedli. Skórovali po rychlých útocích, domácí obrana si s pohybem Jičínských nevěděla rady, hostující hráči byli často zastavování na hraně pravidel. Naopak jičínská obrana nepovolila domácím prakticky nic, domácí nemohli najít recept na fungující defenzivu Jičína. Pro hosty se tak zápas vyvíjel velmi dobře. Zlom nastal ve 22.minutš, kdy byl za nechtěný faul vyloučen přímou červenou A.Tůma, se kterým si do té doby nevěděli domácí rady. To byl zlomový okamžik. Vedení Jičína 11:12 poté domácí v dvojnásobné přesilovce dorovnali a přesilovou hru dokonali otočením ve vývoji zápasu. Odskočili na 15:13, poločasový rozdíl navýšili na tři branky.

Do druhé části vstoupili lépe Jičínští. Snížili z prvního útoku na 18:16, ale to byla jedna z posledních světlých chvilek jičínské sestavy. Ač se hosté snažili, bojovali, nedokázali zabránit ubývající únavě. Dorostenci měli za sebou již jeden zápas. K tomu přišly chyb, které vyplývaly z únavy. Nepřesné přihrávky, nepřipravená střelba a především přestali hosté stíhat v obraně. Na hostující branku se valil jeden útok za druhým a domácí svůj náskok hrozivě na navyšovali. V útoku hráči HBC dokázali ukázat své kvality, ale to nestačilo. Zápas tak skončil vysokou výhrou do té doby posledního celku tabulky.

I přes vysokou porážku lze nalézt pozitiva ve hře Jičína. Dorostenci ukázali, že mohou hrát vyrovnanou partii i se zkušeným soupeřem. V dresu domácích byl rozdílovým hráčem bývalý reprezentant Hastík, který byl vůdčí osobností domácí ofenzívy. V hostující sestavě zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří nastoupili. Střelecky se dařilo Trenkovi, rychlostí na domácí platili A. Tůma, Lutrýn a bojovník Filon. V první části hry ukázal Dom. Doškář, že se po zranění dostává do formy. Obranu řídil výborně Bareš, ve druhé půli však hostující krajní obránci nedokázali pokrývat rychlonohé soupeře, doplatili na nezkušenost. I přes vysoký počet obdržených branek podali dobrý výkon oba brankáři. Výsledek mohl být určitě přijatelnější, při úbytku fyzických sil však lze některé neproměněné šance a chyby pochopit.

Sestava a branky HBC Medipoint Jičín “B”: Mičke, Knittl – Trenka 7/3; Dom. Doškář 6; Filon 5; Bareš 4; Štajnrt a Morávek po 2; Lutrýn a Š. Drbohlav po 1; A. Tůma

 

Statistika utkání:
Sedmičky: 1/1 – 3/3
Vyloučení: 6 – 3,  ČK: 0 – 1
Rozhodčí: Florián,Přikryl
Průběh zápasu: 0-1, 2-4, 3-5, 7-9, 9-11, 11-12, 14-13, 18-15, 18-16, 23-18, 28-19, 33-21, 37-23, 41-28

 

V letošní 1. lize není slabých soupeřů a další z těch nejsilnějších čeká jičínské mladíky v následujícím utkání. Bývalý extraligový celek Tatran Litovel se představí jičínskému publiku v neděli 27. října od 17 hodin.