Sobota 12. října 2024, Jičín

K dalšímu zápasu nastoupili domácí mladíci proti loňskému vítězi první ligy. Celý zápas byl napínavý, vidět byla kvalitní hra na obou stranách. Vynikající výkon předvedl hostující Malina v brance, na druhé straně se držela domácí obrana a v závěru branku Jičína zavřel Mičke. Zajímavostí je, že v domácím dresu nastoupily tři bratrské dvojice, mohly být i čtyři.

 

HBC Medipoint Jičín „B“ – KH BEECH Vsetín  27:25 (16:15)

Kdo přišel v sobotu do jičínské haly určitě nelitoval. Hosté, v jejichž středu hraje většina hráčů s extraligovými zkušenostmi, byli favority utkání a také to od počátku ukazovali. Hráli rychle, důrazně v obraně, dokázali si své šance pečlivě připravovat. Jičínští jim však nezůstávali nic dlužni. Též se snažili o rychlou házenou, dařilo se jim zakládat rychlé protiútoky a často hostující obranu přehrávali. V brance Vsetína však stál zkušený Malina ze Zubří, který přiváděl jičínské střelce k zoufalství. Jen díky jeho vynikajícím zákrokům se hosté nedostali pod větší tlak, naopak. Vsetínští prakticky do 15. minuty vedli vždy o branku, domácí dokázali srovnávat. Vyrovnaný průběh narušilo teprve dvoubrankové vedení HBC v 15. minutě, když se nebojácně prosadili Brádler a Š. Drbohlav. Domácí se dostali do tempa, mohli svůj náskok navýšit, ale Malina v brance hostí byl rázně proti. Dokázal zlikvidovat střely z pivota, křídel i z brejku a držel svůj tým na dostřel domácím. Když se odvážným průnikem prosadil Filon a zvýšil na 13:10, zdálo se, že Jičínští budou svůj náskok již plynule navyšovat. Hosté však díky svému brankáři dokázali odpovědět na neproměněné šance Medipointu a tříbrankové manko téměř dorovnali. V poločase byl náskok domácích ten nejtěsnější.

Druhý poločas se ukázalo opět pořekadlo nedáš, dostaneš. Malina lapil dvě střely a nabídl spoluhráčům vyrovnání. To se stalo. Domácí znovu odskočili na 19:17 ve 4. minutě, ve 12. bylo srovnáno na 20:20. Poté překlopili vedení na svoji stranu Vsetínští, 14. minuta 20:22 a pro změnu Jičínští srovnali na 22:22. Tento stav vydržel dlouhých šest minut. Hosté se nedokázali protlačit přes vynikající jičínskou obranu, domácí nedokázali prostřelit hostujícího brankáře. Patovou situaci pro sebe vyřešili hosté. Ve 26. minutě získali náskok 22:24 a s domácími to nevypadalo růžově. Další šance domácích střelců opět končily v rukou Maliny. Ve 28. minutě byl stav 24:24 a vzápětí překrásnou brankou dostal de vedení domácí A. Tůma. V závěrečném tlaku hosté ještě srovnali, ale to již byl k nepřekonání i Mičke v brance Jičína, v pravý čas dokázal zlikvidovat tři výborné šance Vsetínských a podržel své spoluhráče. Poslední slovo pak měl Hlava, pečetil svou brankou zaslouženou, vybojovanou výhru domácích.

V domácím týmu byl základem úspěch obranný val, Bareš, J. Drbohlav. Zkušenost těchto dvou hráčů byla rozhodující. Jim velmi dobře sekundovali Brádler a Ženatý, který byl i hrozbou pro soupeře v útoku. Tradičně byl vidět v útoku štírek Brádler, střelecky se dařilo Krahulcovi a v pravý čas po delší pauze nastoupivšímu Š. Drbohlavovi. Hosté domácím pomohli zbytečnými vyloučeními za nesportovní chování, paradoxně však oslabení sehrávali velmi dobře. Nedílnou součástí překvapivého výsledku byl v závěru výborně chytající Mičke.

Sestava a branky Medipoint HBC Jičín „B“: J. Mičke, J. Knittl – Ženatý 9; Krahulec 6/3; Hlava a Brádler po 3; Š. Drbohalv 2; Bareš, Filon, P. Drbohlav a A. Tůma po 1; J. Drbohlav; M. Mičke; F. Tůma; Pour; Dom. Doškář

 

Statistika utkání:
Diváci:  146
Sedmičky:  3/3 – 3/3
Vyloučení:  3 – 6;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Pražák, Šulc
Sled branek: 0-1, 3-2, 3-4, 9-7, 13-10, 14-11, 16-15, 19-18, 20-22, 22-24, 25-24, 25-25, 27-25

 

Příští zápas 1. ligy sehrají hráči HBC Medipoint Jičín v sobotu 19. října v Brně Bohunicích.