Sobota 27. dubna 2024, Strakonice

K poslednímu venkovnímu utkání zajížděli hráči HBC do Strakonic. Domácí celek podával v posledních zápasech kvalitní výkony, bylo se na co těšit. Strakoničtí totiž chtěli konečně Jičínské porazit, touto ambicí si nikterak netajili. Hosté přijeli opět bez tvůrce hry J. Dolejšího, zraněných Thorovského, Miľka a Machalického. V sestavě se po zranění objevili naopak Š. Drbohlav a Hlava, který však do hry nakonec nezasáhl.

 

HBC JVP Strakonice  – O2xyworld HBC Jičín  28:32 (16:14)

Boj o body začali lépe domácí. Jejich vedení však netrvalo dlouho. Jičínští kvalitně bránili, dokázali využívat každé možnosti k rychlému protiútoku a hlavně, měli palebnou sílu díky Doškářovi, jenž byl téměř stoprocentní a dokázal skórovat prakticky z každého útoku. Především jeho přičiněním a také zákrokům Poláčka v brance odskočili hosté domácím ve 14. minutě až na rozdíl pěti branek. Strakoničtí nic nevzdávali, chtěli Jičín konečně porazit a jejich bojovnost neutuchala. Hosté domácím nahráli neproměněnou sedmičkou, několika ztrátami míčů a též sníženou pozorností v obraně. Jihočeši začali postupně umazávat náskok Jičínských, k čemuž přispěly další neproměněná sedmička a vyloučení. Než se hosté nadáli, ztratili svůj pětibrankový náskok. To nebylo vše, domácím narostla křídla a v posledních minutách otočili vývoj zápasu na svoji stranu, když hostující obrana nepředvedla úplně kvalitní výkon.

Do druhého poločasu nastupovali hosté oslabeni za vyloučení ze závěru poločasu, dokázali ale náskok domácích snížit. Ovšem přišla další neproměněná sedmička a Strakoničtí díky tomu znovu odskočili na tři branky. Ku cti hostujícího celku lze dodat, že ač se nedařilo dle představ, hráči nikterak nepanikařili, čekali na svoje příležitosti. Především obrana začala fungovat téměř bezchybně. Pekař, Dolejší a Doškář získali několik míčů, po jejichž zisku hosté domácí trestali. Ti ještě ve 14. minutě nejtěsněji vedli 22:21, ale poté již šli díky oněm ziskům míčů do vedení hosté a to již z rukou nepustili. Stále však nebylo rozhodnuto, domácí se nechtěli loučit s věrným zaplněným kotlem porážkou. Hosté ale dokázali tlaku Strakonic odolat, jak zlepšenou obranou, tak dobrými zákroky brankářů (Grabemanna, v závěru Dohnala). V samotném závěru pak chyby domácích hráči O2xyworldu potrestali a vybojovali další výhru.

V hostujícím dresu se objevili všichni hráči, kromě zraněného Hlavy, dařilo se spojkám Doškářovi, Hájkovi, ve druhém poločase byl k neudržení na křídle Rychna. Obrana se lepšila v průběhu druhé půle, prim hráli Pekař, Doškář a J. Dolejší. Na druhé straně se objevily i zbytečné chybičky, ztráty míčů. Pozitiva však převládala. Za předvedený výkon lze všechny hráče pochválit.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Poláček, Grabemann, Dohnal – Doškář 10, Hájek 4, Rychna, Ježek a A.Dolejší 3, Ženatý, Matouš a Pekař 2, Knittl, Š.Drbohlav 1, Kastner 1/1, Hlava

 

Statistika utkání:
Diváků:  320
Sedmičky:  3/1 – 4/1
Vyloučení:  3 – 4;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Beňuš, Uhlíř
Sled branek: 1-0, 1-4, 5-9, 9-13, 14-14, 16-14, 19-16, 19-19, 22-20, 22-23, 24-26, 28-29, 28-32

 

Rozloučení s letošní sezónou je na pořadu v sobotu 4. května, kdy Jičínští hostí od 18:00 poslední celek tabulky, tým TJ Cement Hranice.