Ve čtvrtek nastoupili házenkáři jičínského Ronalu k poslední herní prověrce před zahájením nového extraligového ročníku. Na domácí palubovce přivítali ambiciózní celek Lovosic. Hosté přijeli do Jičína v kompletním složení, v sestavě domácích chyběli z různých důvodů gólman Machalický, dále Kostelecký, J. Drbohlav, Šulc a Rychna, jenž bude Jičínským chybět až do ledna. Do zápasu nakonec nezasáhl ani Kolc.

HBC Ronal Jičín – HK Město Lovosice  26:28 (13:13)

Od začátku zápasu byla k vidění napínavá vyrovnaná bitva. Hráči obou celků dobře kombinovali a přesně zakončovali, po pěti minutách byl stav 4:4. Poté získali mírnou převahu domácí, kteří odskočili na 8:6. Hosté z Lovosic ale záhy kontrovali a skóre opět srovnali. V poslední desetiminutovce musel ze hry odstoupit domácí Kovařík, přesto drželi Jičínští nejtěsnější vedení. V úplném závěru hosté třemi góly otočili na 12:13, za domácí srovnal na poločasových 13:13 kapitán Bareš.

Do druhého dějství již hostující kormidelníci šetřili své největší opory, do hry tak nezasáhli Motl a Bouček. Příležitost dostali mladíci v dresu Lovosic a ti naznačili svůj potenciál. Také ve druhé půli se oba celky přetahovaly o vedení, sedm minut před koncem byli o dva góly vpřed domácí, 26:24. Koncovka se ale hráčům Jičína nevydařila. Několik školáckých technických chyb posadilo hosty na koně a Lovosičtí čtyřgólovou šňůrou otočili na konečných 26:28.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Veverka, Soukup – Horut 8/2; Krahulec 7; Groh 3; Hlava, P. Drbohlav a Miľko po 2; Bareš a Kovařík po 1; Dolejší; Bíšek; Matula; Kolc

 

Domácí tak v posledním ostrém duelu před startem extraligy výsledkově neuspěli. Na odstranění nedostatků mají ještě týden přípravy, v sobotu 8. září je již čeká velmi těžké první extraligové utkání soutěžního ročníku 2018/2019. Na domácí palubovce vyzvou od 18:00 hodin úřadujícího českého šampióna, celek Baníku Karviná.